Home / slideshow / Sanches: “Speciaal om het Ajax-shirt aan te hebben”
Giorgio Sanches

Sanches: “Speciaal om het Ajax-shirt aan te hebben”

Giorgio Sanches loopt na de zomer rond op de sportvelden van De Toekomst. De middenvelder verlaat Amstelveen Heemraad voor een avontuur bij Ajax Zaterdag 2. “Het moment dat ik het Ajax-shirt aantrok, voelde werkelijk speciaal”, vertelt Sanches.

Talent

Het talent zit bij Sanches in het bloed. De 21-jarige Amsterdammer werd acht jaar geleden voor het grote publiek bekend met zijn acteerwerk in Mees Kees. Sanches was in zijn nog prille acteercarrière eveneens te zien in Celblok H en Flikken Rotterdam. Naast zijn acteerwerk maakt hij carrière in de muziekwereld. Hij deed op 13-jarige leeftijd mee met The Voice Kids en een jaar later met het Junior Songfestival. Het is slechts een greep van wat Sanches tot nog toe heeft bereikt.

Proeftraining

Sanches trekt ook aandacht op het voetbalveld. De afgelopen twee jaar speelde hij bij Amstelveen Heemraad in de derde klasse, totdat de trein van Ajax Zaterdag voorbij kwam: een rit die hij niet aan zich voorbij kon laten gaan. “Mijn broer Serghino speelt al een jaar in Ajax Zaterdag 1. Hij vroeg dit seizoen of ik het leuk zou vinden om in het tweede elftal te spelen. Mijn eerste reactie was: ‘Als dat kan, dan zou dat gaaf zijn’. In mijn ogen leek dat echter nog ver weg.”

“Na een wedstrijd van Ajax Zaterdag 1 heb ik een keer gesproken met John Merks (assistent-trainer Ajax Zaterdag 1, red.), die ik nog kende uit mijn tijd bij AFC”, gaat Sanches verder. “Ik mocht van hem een stagetraining bij de club doen, waar ik gelijk enthousiast van werd. Vervolgens heb ik eveneens Detlef le Grand (hoofdtrainer Ajax Zaterdag 2, red.) gesproken en besloot ik zo’n training mee te doen. Blijkbaar liet ik daar een goede indruk achter, want de club liet me al snel weten dat ik volgend seizoen mag aansluiten.”

Perspectief

De jonge voetballer is ambitieus over zijn toekomst en volgt daarbij graag de lijn van Koen Blommestijn. De aanvaller sloot afgelopen zomer aan bij Ajax Zaterdag 2, debuteerde in december in het eerste met het winnende doelpunt en dwong een transfer af naar FC Volendam. “Hij heeft zichzelf ernaar toegewerkt door écht te vlammen in het tweede elftal. Toen hij naar het eerste elftal ging, heeft hij daar onwijs zijn best gedaan en dan zie je wat daarvan kan komen. Uiteindelijk heb je het zélf in de hand, zo heeft Koen aangetoond.”

En dus hoopt Sanches volgend seizoen van zich te laten horen. Hij heeft een aantal duidelijke doelstellingen voor zichzelf geformuleerd. “Ik ga voor minimaal tien goals in het tweede elftal en mogelijk mijn debuut in het eerste elftal. Uiteindelijk wil ik rustig aan doen en allereerst mezelf laten zien in het tweede elftal. Dan komen mijn kansen in Ajax Zaterdag 1 vanzelf voorbij”, aldus Sanches.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Koen Blommestijn tekent tweejarig contract bij FC Volendam

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend