Sandor Augustijn keert bij AS’80 terug op het oude nest

AS’80 heeft Sandor Augustijn voor volgend seizoen aangetrokken als nieuwe trainer. De geboren Amsterdammer keert hiermee terug bij de club waar hij zijn trainerscarrière begon en ook in het eerste elftal actief was. “De keuze was niet zo moeilijk, ik ben hier opgegroeid en dit is mijn cluppie. We gaan er iets moois van maken.”

Inmiddels zes seizoenen geleden vertrok Augustijn bij de Almeerse club, waarna hij voor Waterwijk, SV Baarn en Odysseus’91 werkte. “Ik stopte op mijn 29e met voetballen bij AS’80, waarna ik direct in het diepe werd gegooid als trainer. Dat is inmiddels negen seizoenen geleden en in de tussentijd heb ik veel geleerd. Ik vind het mooi dat mijn cluppie dan uiteindelijk terugkomt bij mij, ik heb dan ook niet lang hoeven twijfelen”, reageert Augustijn op zijn terugkeer in Almere. De trainer zal niet de enige worden die terugkeert bij AS’80.

“We zijn er mee bezig ook andere jongens terug te laten keren. Er zijn genoeg spelers die zijn uitgewaaid naar andere clubs, maar er wat voor voelen om weer terug te keren bij AS’80. Ook oud-spelers, die inmiddels trainer zijn ergens anders, willen we weer terughalen. Het is bedoeling dat het AS’80-gevoel wordt gecreëerd, dat iedereen weer graag komt kijken hier. Bovendien zou het voor de kwaliteit van de spelersgroep niet verkeerd zijn als er wat aanwas is van routiniers.”

Augustijn hoopt namelijk op termijn de stap naar de derde klasse te kunnen maken. “We kunnen niet in drie jaar naar de eerste klasse, maar op termijn een stap omhoog zou goed kunnen. Voor volgend seizoen zullen we dan ook een passende doelstelling formuleren. Ik denk dat een prijs pakken, bijvoorbeeld in de vorm van een periodetitel, volgend seizoen absoluut mogelijk is”, aldus de nieuwe trainer van AS’80, die de meeste waarde hechte spelersgroep. “Er moet een goede mix aanwezig zijn tussen plezier en prestatie. Ik ben een trainer die enorm in de groep staat en die de sfeer heel belangrijk vind.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)