Home / Algemeen / Scheidsrechter op twitter: “ Laten we het vooral klein houden”

Scheidsrechter op twitter: “ Laten we het vooral klein houden”

Het uit de competitie nemen van FC Hilversum en De Posthoorn in de zaterdag derde klasse B houdt de voetbalwereld behoorlijk bezig. Nu blijkt scheidsrechter Rodric Leerling uit Hoorn twee dagen na de wedstrijd op Twitter de volgende tekst geplaatst te hebben “Laten we het vooral klein houden”.  Leerling heeft het bericht inmiddels verwijderd.

Het Amsterdamsche Voetbal heeft geprobeerd contact te krijgen met de scheidsrechter maar deze was vanmorgen niet bereikbaar. Maar van  ‘laten we het vooral klein houden’ is op dit moment in ieder geval geen sprake.

De wedstrijd tussen Hilversum en De Posthoorn op werd op 9 november tijdelijk gestaakt omdat twee spelers met elkaar in clinch lagen. Na eerst wat duw en trek werk werd er  vervolgens door geslagen. Scheidsrechter Leerling stuurde beiden met een rode kaart van het veld. Vervolgens werd na een afkoelingsperiode het duel hervat.

Het Twitter bericht is door Leerling inmiddels van zijn account verwijderd
Het Twitter bericht is door Leerling inmiddels van zijn account verwijderd

Op de website van FC Hilversum staat het volgende in het wedstrijdverslag: “Maar even sloeg de vlam in de pan?!? Onze verdediger Ogushan Celmez en de Posthoorn aanvaller Leroy Dijns gleden in duel op de bal tegen elkaar aan. Dijns kon zich niet beheersen, actie & reactie en toen begon het bekende duw en trekwerk. Arbiter Leerling trok rood voor beide spelers en laste terecht een korte pauze in en of er niets gebeurt was werd het restant van deze sportieve ontmoeting verder rustig uitgespeeld.”

Hilversum en de Posthoorn hebben zes werkdagen om tegen de straf in beroep te gaan. Lees ook het verhaal van Hilversum-trainer Kai Meeuwsse nadat de club voorlopig niet mocht spelen  en de reactie van Guus Posthumus, manager van het district West 1.