SDO buigt achterstand net op tijd om naar zege op Fortuna Wormerveer

In de zondag Hoofdklasse heeft SDO drie punten overgehouden aan de ontmoeting met Fortuna Wormerveer. Op het eigen Sportpark de Kuil boog de ploeg van Koen Janssen in het laatste kwartier een 1-2 achterstand om in een overwinning: 3-2.

Na het verlies van vorige week tegen Be Quick 1887 moest SDO vandaag winnen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. De Bussumers begonnen goed en kwamen via Joost Heerschop tot een tweetal serieuze mogelijkheden, maar de spits wist niet te scoren. In de 35ste minuut kwam SDO alsnog op voorsprong. Een vrije trap van Desley Groenewegen werd verkeerd ingeschat door Fortuna-doelman Liklikwati en verdween via diens handen in het doel. Het doelpunt was voor de bezoekers het startsein om iets meer van zich af te bijten. Dit resulteerde vlak voor rust in een goede mogelijkheid voor Milan Klopper, maar zijn inzet verdween over het doel van SDO-keeper Rolf Hazelaar.

De ploeg uit Wormerveer zette deze sterke fase door in het begin van de tweede helft. SDO werd teruggedrongen en kreeg in de 58ste minuut de gelijkmaker te verwerken. Ferry Heijnis werd over de linkerkant weggestuurd en rondde oog-in-oog met Hazelaar bekwaam af. De aanvalsdrang van de bezoekers leek daarmee iets af te zwakken, maar leidde in de zeventigste minuut alsnog tot een doelpunt. Een voorzet van Klopper werd door Dino van Essen ongelukkig verwerkt en liet Hazelaar kansloos: 1-2.

SDO leek na deze treffer af te stevenen op een volgende verliespartij, maar richtte zich in het slot van de wedstrijd op. Eerst was het spits Jesse van Huisstede die in de 82ste minuut met een weergaloze actie voor de gelijkmaker tekende. Van Huisstede werd aangespeeld in het strafschopgebied, speelde in een beweging zijn directe tegenstander door de benen en schoot al vallend de 2-2 tegen de touwen.

De Bussumers zetten hierna door en zagen kort daarop invaller Marlon Amankwah tot tweemaal toe net geen doel treffen. In de 90ste minuut kwam Amankwah evenwel op links door en bediende Heerschop met een lage voorzet. De clubtopscorer wist wel raad met deze kans en schoot de thuisploeg op het nippertje naar de 3-2 overwinning.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.