SDZ heeft aan één helft genoeg tegen De Meteoor

In de zondag vierde klasse E heeft SDZ zonder problemen afgerekend met De Meteoor. In Tuindorp-Oostzaan werd het uiteindelijk 1-6 voor de lijstaanvoerder. Omdat IVV gelijkspeelde bij Buitenveldert heeft SDZ tevens beslag gelegd op de tweede periode, maar het moge duidelijk zijn dat de ploeg van Ron van der Velde alleen tevreden is met het kampioenschap.

Al na het eerste kwartier was het duidelijk wie deze wedstrijd ging winnen. SDZ ging furieus van start en stond binnen een mum van tijd op een riante voorsprong. Anouar Boussatta nam zijn elftal bij de hand. De aanvaller opende de score met een prachtig schot in de bovenhoek. Twee minuten later was Boussatta de aangever bij het doelpunt van Mouad Tallih. Hij legde de bal panklaar voor de mee opgekomen verdediger: 0-2. SDZ bleef vrolijk verdergaan met aanvallen. De defensie van De Meteoor stond te slapen bij een snel genomen vrije trap en zo kon Robin de Weij er 0-3 van maken.

Nadat doelman Robin van Zwieten het vierde doelpunt van SDZ voorkwam was het aan de overkant wel raak. Milad Looyer anticipeerde goed op een lange bal en omspeelde Mitch van Dijk: 1-3. Zo leek het weer een beetje spannend te worden. De Meteoor wist echter nauwelijks gevaarlijk te worden na deze treffer. SDZ zou de wedstrijd nog voor de rust definitief in het slot gooien. Boussatta was na een mooie aanval niet zelfzuchtig en gunde het doelpunt aan Guy Schouten: 1-4. Topscorer Tim Klaasen-Bos deed vervolgens ook nog een duit in het zakje.

Net als eerder dit seizoen won SDZ ruim van de Meteoor

Na de pauze nam SDZ duidelijk wat gas terug en dit kwam de wedstrijd niet ten goede. De Meteoor probeerde er nog wel iets van te maken maar het klasseverschil was simpelweg te groot. Tim Klaasen-Bos kreeg een aantal mogelijkheden maar Robin van Zwieten voorkwam erger voor De Meteoor. De doelman zou in de tweede helft nog één keer gepasseerd worden. Zijn collega Mitch van Dijk bereikte Klaasen-Bos met een lange bal en met de punt van de schoen schoot hij via de binnenkant van de paal binnen. Het slotakkoord leek op naam te komen van Robin de Weij. Hij had pech want zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Zo stokte de teller van SDZ bij zes doelpunten: 1-6.

Omdat concurrent Ilpendam vandaag ook wist te winnen blijft de voorsprong van SDZ vijf punten. Ron van der der Velde kan alleen maar tevreden zijn. “Ik heb donderdag op de training gezegd dat ze vandaag effectief moesten gaan voetballen. Na elf minuten staat het 0-3, wat wil je dan nog meer? Ik ben blij dat het opgepakt wordt en dat ze ook goede goals maken. Als dit geen kampioenschap wordt dan doe ik iets niet goed.” De Meteoor is na een goede start in een vrije val geraakt. De jonge ploeg van Don Guezen moet steeds meer naar onderen gaan kijken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse E.

Archieffoto boven: Koos van der Leest