Home / Algemeen / SDZ herenigt Donny Kessing (Ajax) en Joshua Koene (DCG)

SDZ herenigt Donny Kessing (Ajax) en Joshua Koene (DCG)

Ze waren jarenlang het vaste duo bij zondag tweedeklasser DCG: Joshua Koene en Donny Kessing. Totdat laatstgenoemde een jaar geleden besloot zijn vleugels uit te slaan naar de amateurs van Ajax. Komend seizoen staan de twee weer samen in het centrum, wanneer de neefjes bij zondag vierdeklasser SDZ weer worden herenigd.

“Het is mooi dat ik weer samen ga spelen met Donny”, zegt Koene. “De vier jaar samen bij DCG was een mooie periode. Ik ken hem al sinds ik klein ben en heb al die tijd heel veel van hem geleerd. Dat hij voor SDZ heeft gekozen, heeft zeker meegespeeld in mijn besluit.” De 23-jarige verdediger voerde gesprekken met twee eersteklassers om een stapje hogerop te proberen, totdat SDZ langskwam. “Het gevoel was meteen goed. Kai (Meeuwsse, de nieuwe trainer, red.) heeft mij overtuigd van zijn werkwijze en manier van spelen. Zijn verhaal kwam oprecht over. Het hele plaatje is voor mij compleet.”

Foto Jeroen de Kock | Joshua Koene moest het dit seizoen zonder Donny Kessing doen in het hart van de verdediging van DCG.

Via Kessing kwam SDZ terecht bij Koene. “In gesprek met Kai vroeg hij opeens ‘hoe goed ben jij met Joshua?’. Nou, dat is mijn neefje. Zo is het balletje gaan rollen. Het is hartstikke leuk om met familie te kunnen voetballen, dat is niet voor iedereen weggelegd. We hebben heel wat meegemaakt bij DCG en voelen elkaar erg goed aan. Hij is boomlang en een echte mandekker, ik ben meer de voetballende verdediger. Ik ben er erg blij mee dat we weer herenigd worden volgend seizoen.”

De 27-jarige verdediger speelt dit seizoen in het tweede elftal van Ajax zaterdag. “Mensen zeggen dat het misschien mislukt is, maar dat valt best mee. Vorig jaar februari brak ik mijn middenvoetsbeentje bij DCG, waardoor ik niet heel fit aansloot in de voorbereiding bij Ajax. Ik heb een paar oefenwedstrijden gespeeld als rechtsback, maar bij de start van de competitie waren er spelers fitter en beter dan ik. Ik heb goede gesprekken gevoerd met de trainer (Jorg Smeets, red.) en respecteer zijn besluit. Maar bij het tweede elftal kom je er wel achter dat de belangstelling minder is en er een stukje prestatiedruk ontbreekt.”

Foto ODIN’59 | Donny Kessing speelde dit seizoen alleen in het tweede elftal van Ajax.

De ambitie van SDZ om binnen drie jaar naar de eerste klasse te gaan, klinkt Kessing ook wel goed in de oren. “Het is mooi als een club daar zo over denkt. Er staat nu een hele talentvolle groep en met een paar versterkingen willen we graag stel doorstoten naar de tweede klasse.” Dat SDZ nu nog in de vierde klasse speelt – weliswaar afstevent op het kampioenschap – maakt voor Koene niet heel veel uit. “Voor mij is dit één stapje achteruit om er drie vooruit te kunnen doen. Ik ben nog jong en wil veel leren. Ik voel het vertrouwen van de trainer dat hij mij hier ook bij kan helpen.”

Foto boven: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)