SDZ verspeelt in slotfase koppositie tegen Volendam

In de zondag vierde klasse E is SDZ er niet ingslaagd de koppositie over te nemen van Volendam. In het vissersdorp bleef de strijd tussen RKAV Volendam en SDZ in evenwicht. Het werd 2-2. SDZ blijft zodoende op twee punten achterstand staan, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

De eerste kans van de wedstrijd was na tien minuten voor de thuisploeg toen Nick Water alleen op Mitchell van Dijk af ging, maar de doelman redde bekwaam.  Tien minuten later was het wel raak voor de koploper. Na gefrummel in de zestienmeter was het Water die voor de 1-0 zorgde.

Volendam SDZ 2

In een rommelige wedstrijd , waar SDZ ver onder haar kunnen speelde in de eerste helft werd het na een half uur toch verdiend gelijk,Uit een voorzet van Tim  Klaasen-Bos zorgde Teddy Mijnals voor de gelijkmaker. Een minuut na die treffer schoot Klaasenbos uit een voorzet van Stephan van den Bergh net naast.

Vlak na rust moet doelman Van Dijk reddend optreden op een vrije trap op d brand van de zestienmeter. Het was het enige gevaar in het eerste deel van de tweede helft. SDZ neemt in het laatste dele steeds meer het heft in handen en krijgt kansen via George Akpo en Van den Bergh. Ondanks het Amsterdamse overwicht blijft ook Volendam gevaarlijk.  Tien minuten voor tijd ziet Guy Schouten zijn inzet voorlangs gaan.

Toch zou SDZ op voorsprong komen. De uitblinkende A-junior Lucas van Straalen verovert de bal en bedient  Klaasen-Bos die in de zestienmeter wordt neergehaald. Klaasen-Bos benut zelf de toegekende strafschop en SDZ op voorsprong (2-1). Vlak voor tijd wordt het dan toch nog 2-2 (doelpunt Robin Bont) zodat SDZ de koppositie van Volendam niet weet over te nemen. SDZ staat twee punten achter, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Kijk voor alle uitslagen, de  stand en het programma op de klassenpagina van 4E.