Home / Algemeen / SELECTIE: AFC gaat met iets kleinere selectie voor kampioenschap
AFC

SELECTIE: AFC gaat met iets kleinere selectie voor kampioenschap

Afgelopen donderdag is AFC begonnen aan het tweede deel van de voorbereiding. De spelersgroep van trainer Uli Landvreugd is op meerdere plekken gewijzigd. Er vertrokken zeven spelers en er kwamen drie versterkingen. Gedurende het afgelopen seizoen waren er al enkele wijzigingen bij AFC, in de winterstop maakte Thomas van den Houten de overstap naar Spakenburg. Wel werd het team van de Amsterdammers versterkt met de komst van Robbert Schilder.

Meerdere spelers heeft Landvreugd niet meer tot zijn beschikking, hieronder een korte opsomming.

  • Zo maken Sam Nijpels en Sharique Hovenkamp de overstap naar het zaterdag elftal van AFC, dat uitkomt in de eerste klasse zaterdag.
  • Dailey Groenewegen maakte vorig jaar de overstap van SDO naar AFC, maar zat bijna alle wedstrijden op de reservebank. Met twaalf minuten speeltijd achter zijn naam, verlaat het AFC voor VVOG uit Harderwijk.
  • Jonathan Richard zat de afgelopen zes seizoen bij AFC, maar heeft de overstap gemaakt naar het ambitieuze HBOK.
  • Tiemen van Hezel verlaat AFC voor Swift. Van Hezel hoopt bij Swift meer speeltijd te krijgen.
  • Nick van den Velden heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, hij is vanaf dit seizoen actief als assistent van Landvreugd.
  • Johan Kulhan maakt het komende seizoen ook geen deel meer uit van de selectie van AFC. De verdediger gaat namelijk zijn droom om tandarts te worden achterna, hiervoor verhuist hij ook voor een paar jaar naar het Spaanse Valencia.

De drie nieuwelingen zijn Guus van Weerdenburg (Katwijk), Joel Tillema (Rijnsburgse Boys) en Oussama Siali (FC Lisse). De selectie van de Amsterdamsche Football Club bestaat nu uit 20 spelers, wel doen er in de voorbereiding zeven talentvolle spelers uit het zaterdagelftal mee. Desondanks een kleinere selectie dan hiervoor. De club wil wel mee in de top drie van de Tweede Divisie eindigen, zag gaf Landvreugd aan tegenover NH Nieuws.

Daarnaast stopt Theo Zwarthoed als keeperstrainer. Deze taak was voor de voormalig keeper van onder anderen Volendam, De Dijk en NAC lastig te combineren met zijn maatschappelijke carrière. AFC is nog op zoek naar een nieuwe keeperstrainer.

SpelerClub 19/20
Patrick ZonneveldAFC
Dion ThomasAFC
Jort BerghuisAFC
Cody ClaverAFC
Dalian MaatsenAFC
Derre KweeAFC
Djuric AscencionAFC
Fouad BelarbiAFC
Gevero MarkietAFC
Guus van WeerdenburgKatwijk
Joel Tillema
Rijnsburgse Boys
Kenny TeijsseAFC
Matthijs JesseAFC
Melvin GrootfaamAFC
Milan HoekAFC
Oussama SialiFC Lisse
Raily IgnacioAFC
Robbert SchilderAFC
Tim LinthorstAFC
Yordi TeijsseAFC

Van Hezel naar Swift: “In dat opzicht is de keuze voor Swift uitstekend”

Foto: Tom Poederbach

Send this to a friend