Home / Algemeen / SELECTIE: AGB gaat voor het kampioenschap
AGB

SELECTIE: AGB gaat voor het kampioenschap

AGB gaat dit seizoen met de nodige wijzigingen in. Vanaf dit seizoen heeft de club een eigen kunstgrasveld, er hoeft dan ook niet meer te worden uitgeweken naar het kunstgrasveld van Vlug en Vaardig. Daarnaast wordt de kantine op dit moment onderhanden genomen, vanaf het begin van het seizoen ziet dit er weer gelikt uit. Daarnaast heeft trainer Imdat Ilguy zijn selectie versterkt.

Versterkingen

“We zijn vooral sterker geworden in de achterhoede. Dat heb ik bewust gedaan, in de voorgaande jaren was de achterhoede niet goed genoeg.” Zo pikte AGB Revelino Slijters op Legmeervogels: “Dat is absoluut een aanwinst.” Björn Purperhart stond het afgelopen seizoen ingeschreven bij Arsenal, daarvoor speelde hij bij Zeeburgia. “Daar (Zeeburgia, red.) speelde hij niet, dat kan ik nog steeds niet begrijpen. Voor ons is hij een goede versterking.” Na twee seizoenen trekt Furkan Özer ook zijn schoenen weer aan om voor AGB te spelen.

Bij AGB staat er het komende seizoen ook een nieuwe keeper onder de lat. Eric Antwi is overgeschreven naar ZSGOWMS. Ilguy krijgt er twee keepers voor terug. Jeremy Elgersma komt over van Sloterdijk, Halil Suzulmus zat het afgelopen seizoen bij Fortuna Wormerveer.

ZSGOWMS haalt Eric Antwi paar uur voor deadline binnen

Op het middenveld zijn er ook de nodige nieuwe spelers te zien. Mitchell Theuns komt over van OFC, Shaquille Doorson van Purmersteijn en Emre Bilgin van Fortuna Wormerveer. Aanvallend gezien zijn Gioney Capello (DSOV), Muslum Yalin (Ankaraspor) en Mohamed el Rougi (ZSGOWMS) nieuw.

Meerdere spelers verlieten de club uit Nieuw-West. Mineo Beerenstein gaat bij Loosdrecht voetballen, Ercüment Satar bij Fortuna Wormerveer, Anwar Akrouh speelt dit seizoen bij DCG en Oseanu Doorn gaat aan de slag bij Arsenal. Yasin Poyraz speelt dit seizoen bij JOS Watergraafsmeer in de Derde Divisie zondag.

Kampioenschap

Ilguy spreekt direct zijn ambities uit: “Ik wil absoluut voor het kampioenschap gaan, hoewel ik natuurlijk gezien heb dat SDZ de selectie heeft versterkt. Daarnaast speelt AFC’34 altijd bij de bovenste vier.” De trainer verwacht ook dat SV Hoofddorp het dit seizoen wel eens goed kan gaan doen. “Ze hebben ook dit jaar weer een hele goede selectie.” Desondanks denkt Ilguy dat hij en zijn spelers weleens kampioen kunnen gaan worden. Zijn ploeg scoort namelijk makkelijk en wil met de versterkte verdediging ook minder goals tegen krijgen.

Speler Club 19/20
Jeremy Elgersma Sloterdijk
Halil Suzulmus
Fortuna Wormerveer
Massine El Azzouzi AGB
Björn Purpurhart Arsenal
Revelino Slijters Legmeervogels
Omer Ozcelik AGB
Faouzi ben Youri AGB
Zaid Lahmaj SDZ
Furkan Ozer geen club
Ferdi Yalcin AGB
Emre Bilgin
Fortuna Wormerveer
Burak Bulduk AGB
Kursat Cil AGB
Shaquille Doorson Purmersteijn
Mitchell Theuns OFC
Marouane Bensabouh AGB
Hursut Meric AGB
Gioney Capello DSOV
Bilal El Achkar AGB
Arsenio Dihalu AGB
Bakary Jobe AGB
Muslum Yalin Ankaraspor
Mohamed El Rougui ZSGOWMS

Foto: Jos Spitteler

 

 

Send this to a friend