Home / slideshow / SELECTIE: CTO zet op gebied van voetbalintelligentie stap vooruit

SELECTIE: CTO zet op gebied van voetbalintelligentie stap vooruit

De zaterdagselectie van VV CTO is deze zomer flink op de schop gegaan. De blijvende spelers zijn op één hand te tellen, terwijl er met de versterkingen over een andere boeg wordt gegooid. “We willen het op een andere wijze doen dan de vorige jaren”, vertelt Latif Wooter, hoofdtrainer van de club.

“De ambities die ik de afgelopen jaren uitsprak heb ik nog steeds, maar dan heb je wél het juiste materiaal en de goede mentaliteit nodig”, legt Wooter uit. “Daar ging het de afgelopen jaren soms mis. Ik had een selectie waarin ik veel energie moest steken. Zo hadden we een wedstrijd in de nacompetitie, waarin de keeper niet kwam opdagen. Van zulke zaken wilden we afstand nemen.” Daarom besloot Wooter andere type spelers naar de club te halen. “Komend seizoen bestaat onze selectie uit jongens van sociaal-maatschappelijk vlak, dus jongens die veelal studeren. Het zijn allemaal vrienden van elkaar, wat eraan moet bijdragen dat er sociale controle is.”

Wooter had niet alleen het doel om voetballers te halen die ‘een balletje konden trappen’, maar wilde eveneens een stevig fundament leggen voor de toekomst van de zaterdagtak van de vereniging.”Het zou namelijk zonde zijn als we hier vier jaar de tijd in hebben gestoken, en het team op den duur verdwijnt. Dat wil ik niet.” De oefenmeester ziet in de trainingen al een sterk verschil met afgelopen voetbaljaar. “Tot en met 1 juli hebben we door getraind, want daarna moesten we verplicht stoppen van de vereniging. Als ik het vergelijk met de vorige jaren, dan zien ik dat we voornamelijk op het gebied van voetbalintelligentie een stap hebben gezet. Op het moment dat ik een opdracht geef, een strategie ga bedenken of een tactiek ga neerzetten, dan zie ik dat jongens het sneller oppakken. Dat is heerlijk als trainer.”

SpelerClub 19/20
Alexander HunselGeen club
Anwar RamkisoenFC Amsterdam
Rajiv BholaGeen club
Kevan KardjoGeen club
Walyd NasioGeen club
Equiano de Kom Geen club
John BosLegmeervogels
Gianni VoigtGeen club
Kavish LutchmanGeen club
Sivar BergenSc Buitenveldert
Vinod parmessarCVV Zwervers
Bryan RitfeldGeen club
Marvin MaijerDe Meer
Jhamar DeulDe Meer
Dani SamsonGeen club
Kizito MusampaCTO
Jaier HasnoeCTO
Jared RamdjanCTO
Quinten MacdonaldCTO
Jerven DevidCTO
Shaquille KranenburgGeen club

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Wooter overtuigd: “We gaan vol voor promotie”

Send this to a friend