De Meteoor

SELECTIE: De Meteoor vervangt noodgedwongen complete voorhoede

De transfermarkt was De Meteoor dit voorjaar niet per definitie goed gezind. De Amsterdamse vereniging raakte zijn gehele voorhoede, waaronder sleutelspeler Youri Nederloff, aan andere clubs kwijt, waarna de vereniging op zoek moest naar ‘meer dan dertig goals’. Die vond De Meteoor met een reeks nieuwe spelers.

Hoofdtrainer Trevor Strobbe moest twee keer in zijn ogen wrijven toen hij het lijstje van de vertrekkende spelers zag. “Met Mo Amakran, Youri Nederloff, Brandon Voorn en Massimo Kammeron zijn we onze hele aanval verloren”, zet Strobbe de namen op een rijtje. “We zaten natuurlijk met onze handen in het haar, want dat waren belangrijke spelers. Vervolgens zijn we gaan rondbellen en in de groep gaan polsen om versterkingen binnen te halen. Gevoelsmatig zijn we met de zeven nieuwe jongens aardig sterk geworden. Uiteraard moeten we afwachten hoe de versterkingen de plaatsen van Youri en Mo gaan oppakken, want we missen in een keer dertig doelpunten. Maar het vertrouwen in de nieuwe jongens is groot.”

“Cedric (Tijmes, red.) en Lennart (Volbeda, red.) zijn twee goede buitenspelers die de leegte van Mo kunnen invullen”, vervolgt de oefenmeester. “Natuurlijk moet het altijd nog uitwijzen of ze daadwerkelijk het niveau hebben, maar voor mijn gevoel moet dat goed komen. In de verdediging en op het middenveld zijn we sowieso sterker geworden, maar de aanval moet nog even blijken.” Strobbe geeft zijn complete selectie in augustus voldoende mogelijkheden om zich te laten zien. “We spelen elke week twee wedstrijden, waardoor we alle jongens goed aan het werk kunnen zien. We hebben een selectie van 36 man, dus dan heb je dat ook wel nodig. Vooral de nieuwe jongens krijgen in het begin veel speeltijd. Op die manier kunnen we kijken hoe ze daadwerkelijk in het elftal renderen.”

Speler Club 19/20
Robin van Zwieten De Meteoor
Mitchell Meijer De Meteoor
Aylass de Vries De Meteoor
Bryan Molenaar De Meteoor
Guillermo Koebeer De Meteoor
Mike Huisman De Meteoor
Stephan Ket De Meteoor
Tom Buddingh De Meteoor
Rowan Nahar De Meteoor
Jamie de Gier De Meteoor
Kelvin de Jong De Meteoor
Justin Nep IVV
Tino Bos OFC
Wesley Grit De Meteoor
Fabian Baan De Meteoor
Lars Hessels De Meteoor
Desley Buiten De Meteoor
Glenn Rademaker De Meteoor
Julian Regterschot Geen club
Jay Loots De Meteoor
Manuel Carbajal De Meteoor
Dave Angeli De Meteoor
Cedric Tijmes Geen club
Lennart Volbeda Victoria
Michel Lion De Meteoor
Mano Oosterbaan Purmerland

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Lennart Volbeda zet met De Meteoor in op kampioenschap

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)