Home / slideshow / SELECTIE: Gepromoveerd CTO ’70 gaat met nagenoeg dezelfde selectie aan de slag

SELECTIE: Gepromoveerd CTO ’70 gaat met nagenoeg dezelfde selectie aan de slag

De doelstelling van CTO ’70 was afgelopen seizoen om met de zondagselectie naar de vierde klasse te promoveren. Hoewel het door de coronacrisis er niet in leek te zitten, beloonde de KNVB de Duivendrechtenaren alsnog. Het vertrouwen in de selectie is voor komend seizoen groot. “Ik ben ervan overtuigd dat onze selectie goed genoeg is voor de vierde klasse, maar het wordt absoluut aanpoten”, aldus hoofdtrainer Rogillio Doest.

De oefenmeester kent de groep als zijn broekzak, aangezien hij met het gros van de selectiespelers mee groeide. “Vanaf de Onder 17 ben ik hoofdtrainer van een groot gedeelte van de groep. Het was ons doel dat we deze jongens tot eerste elftalspelers zouden maken, waarvoor we vijf jaar hebben uitgetrokken. Bij het vierde jaar is het al gelukt om te promoveren, waarmee we natuurlijk enorm blij zijn.” Opvallenderwijs verandert CTO ’70 voor aankomend seizoen weinig aan de selectie. Slechts twee nieuwelingen komen het elftal versterken, waar bovenop nog eens negen jeugdspelers voor een verbreding van de selectie moeten zorgen. “We hadden vorig seizoen een selectie waarbij we voortdurend moesten passen en meten. Nu zijn deze negen jongens erbij gekomen, waarmee we een stabiel tweede elftal hebben gecreëerd. Daaruit kunnen we dan putten voor het eerste team.”

Het beleid van de zondagselectie sluit goed aan bij de ambitie die de vereniging wil uitstralen. “We willen als club zoveel mogelijk jongens van eigen kweek en uit het dorp naar het eerste elftal laten doorstromen. Dat is denk ik goed gelukt bij de zondag”, stelt Doest, die hoge verwachtingen heeft van komend jaar. “We hebben onszelf als doel gesteld om tussen de eerste zes clubs te eindigen. Als we het geluk hebben dat we een goede serie kunnen neerzetten, dan hoop ik dat we zo snel mogelijk een periodetitel kunnen behalen. Op die manier zorgen we voor nog meer vertrouwen binnen de selectie en gaan we beter voetballen. Dan is alles mogelijk.”

SpelerClub 19/20
Jasper AlbersCTO jeugd
Atze BellaarCTO
Burak CengiocluCTO
Samuel CohnCTO
Randy ComvaliusCTO
Tin EngelsCTO
Bas de GansCTO
Bas van HeusdenCTO
Marcel van den HoffCTO jeugd
Bob KalshovenCTO jeugd
Robin KabelCTO
Mattijn KeijzerCTO jeugd
Yoery KoelmaCTO
Bas van LaarCTO jeugd
Niels van der LindenCTO jeugd
Bas MarkusPancratius
Nick MulderCTO jeugd
Jannick NijmanCTO
Neander NijmanCTO
Ryan OafCTO
Bo PoelstraCTO jeugd
Morris PoelstraCTO jeugd
Regulson RiedewaldCTO
Cas de RijkCTO
Jarred RijkeCTO
Joey RondCTO
Pim van StaatenCTO
Thijs VaessenCTO
Lars van der VeldenCTO
Sem WierdsmaWV-HEDW
Quino WildersCTO
Sarief WillemsenCTO
Jack WoudenCTO

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rick Sportphotography

Wooter overtuigd: “We gaan vol voor promotie”

Send this to a friend