SELECTIE: Gepromoveerd CTO ’70 gaat met nagenoeg dezelfde selectie aan de slag

De doelstelling van CTO ’70 was afgelopen seizoen om met de zondagselectie naar de vierde klasse te promoveren. Hoewel het door de coronacrisis er niet in leek te zitten, beloonde de KNVB de Duivendrechtenaren alsnog. Het vertrouwen in de selectie is voor komend seizoen groot. “Ik ben ervan overtuigd dat onze selectie goed genoeg is voor de vierde klasse, maar het wordt absoluut aanpoten”, aldus hoofdtrainer Rogillio Doest.

De oefenmeester kent de groep als zijn broekzak, aangezien hij met het gros van de selectiespelers mee groeide. “Vanaf de Onder 17 ben ik hoofdtrainer van een groot gedeelte van de groep. Het was ons doel dat we deze jongens tot eerste elftalspelers zouden maken, waarvoor we vijf jaar hebben uitgetrokken. Bij het vierde jaar is het al gelukt om te promoveren, waarmee we natuurlijk enorm blij zijn.” Opvallenderwijs verandert CTO ’70 voor aankomend seizoen weinig aan de selectie. Slechts twee nieuwelingen komen het elftal versterken, waar bovenop nog eens negen jeugdspelers voor een verbreding van de selectie moeten zorgen. “We hadden vorig seizoen een selectie waarbij we voortdurend moesten passen en meten. Nu zijn deze negen jongens erbij gekomen, waarmee we een stabiel tweede elftal hebben gecreëerd. Daaruit kunnen we dan putten voor het eerste team.”

Het beleid van de zondagselectie sluit goed aan bij de ambitie die de vereniging wil uitstralen. “We willen als club zoveel mogelijk jongens van eigen kweek en uit het dorp naar het eerste elftal laten doorstromen. Dat is denk ik goed gelukt bij de zondag”, stelt Doest, die hoge verwachtingen heeft van komend jaar. “We hebben onszelf als doel gesteld om tussen de eerste zes clubs te eindigen. Als we het geluk hebben dat we een goede serie kunnen neerzetten, dan hoop ik dat we zo snel mogelijk een periodetitel kunnen behalen. Op die manier zorgen we voor nog meer vertrouwen binnen de selectie en gaan we beter voetballen. Dan is alles mogelijk.”

Speler Club 19/20
Jasper Albers CTO jeugd
Atze Bellaar CTO
Burak Cengioclu CTO
Samuel Cohn CTO
Randy Comvalius CTO
Tin Engels CTO
Bas de Gans CTO
Bas van Heusden CTO
Marcel van den Hoff CTO jeugd
Bob Kalshoven CTO jeugd
Robin Kabel CTO
Mattijn Keijzer CTO jeugd
Yoery Koelma CTO
Bas van Laar CTO jeugd
Niels van der Linden CTO jeugd
Bas Markus Pancratius
Nick Mulder CTO jeugd
Jannick Nijman CTO
Neander Nijman CTO
Ryan Oaf CTO
Bo Poelstra CTO jeugd
Morris Poelstra CTO jeugd
Regulson Riedewald CTO
Cas de Rijk CTO
Jarred Rijke CTO
Joey Rond CTO
Pim van Staaten CTO
Thijs Vaessen CTO
Lars van der Velden CTO
Sem Wierdsma WV-HEDW
Quino Wilders CTO
Sarief Willemsen CTO
Jack Wouden CTO

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rick Sportphotography

Wooter overtuigd: “We gaan vol voor promotie”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)