HBOK
Max Sajet bleef HBOK trouw

SELECTIE: HBOK op jacht naar (eer)herstel

HBOK wil zich komend seizoen revancheren voor de onfortuinlijke degradatie van de eerste naar de tweede klasse. ,,Ik wil uitgedaagd worden, de spanning voelen, en bij HBOK spelen we ook echt ergens voor. Liefst natuurlijk voor promotie in de toekomst”, vertelde de nieuwe trainer-coach Mohad Zaoudi in een interview met Het Amsterdamsche Voetbal in januari van dit jaar. Dat de opvolger van Tijs Schipper (a.i.) een pittige uitdaging met zijn team staat te wachten in de zaterdag tweede klasse A lijkt een gegeven. Behalve dat Zaoudi zijn oude club AFC tegenkomt, staan er ook diverse (streek)derby’s op het programma.

Meer dan 50% van de selectie was vorig seizoen actief in de eerste klasse met HBOK. Dat lijkt op voorhand een stabiele basis. Enkele sterkhouders verlieten HBOK. Zo vond Romello Austin onderdak in de Vierde Divisie bij WV-HEDW en Nerivio Kasanwirjo verkaste naar FC Lisse. Jeffrey Bok gaat bij AMVJ zijn geluk beproeven. Mariano Olf (terug naar SDZ), Angelo Groen (DHC) en de vorig seizoen overgekomen Jason Stekkel vertrokken eveneens.

Onder de lat wijzigt niets. Beide keepers, Potveer en Jong, bleven op het HBOK-nest. In de verdedigende linie zijn er drie nieuwe gezichten in de selectie: Marvin Campbell (Loosdrecht), Nick Maijenberg (Purmerend) en Jaïr Oosterlen (ASWH) zijn daar de aanwinsten. Op het middenveld vinden we eveneens drie nieuwe namen: Joep Strijland komt over van ADO O19, Khalid El Ibrahimi (AFC zaterdag) en Zine-Eddine Oukhita (Olympia Haarlem O23) vullen het middenveld aan. In aanvallend opzicht zijn er de meeste wijzigingen te noteren. Uit eigen geledingen Ruben Brandon (HBOK O23). Daniel Zoutberg (AFC, sluit pas later in het seizoen aan), Jasper van der Kroon (ZOB), Joël Donald (OFC) en Yassin El Yaakoubi (Fortuna Wormerveer) zijn de andere namen.

In voorbereiding op het beker- en competitie seizoen speelt HBOK vier oefenduels. Op zaterdag 12 augustus is tweede klasser Hilversum te gast in Zunderdorp, dan de Meteoor (15/8), ZVC’22 (19/8) en afsluitend Wartburgia op zaterdag 26/8. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Selectie 2023-2024: 

Voornaam Achternaam Vorige club
Dani Braspenning HBOK
Ruben Brandon HBOK (O23)
Marvin Campbell Loosdrecht
Davey Claus HBOK
Joël Donald OFC
Khalid El Ibrahimi AFC (zaterdag)
Desley Jong HBOK
Dennis Kaars HBOK
Jasper Van der Kroon ZOB
Tom De Lange HBOK
Nick Maijenberg FC Purmerend
Vasco Lo Ning-Hing HBOK
Zine Eddine Oukhita Olympia Haarlem (O23)
Jaïr Oosterlen ASWH
Joey Potveer HBOK
Donny Rijnink HBOK
Donny Ruder HBOK
Max Sajet HBOK
Joep Strijland ADO Den Haag (O19)
Sverre Ubbels HBOK
Bram Wiedijk HBOK
Yassin El Yaakoubi Fortuna Wormerveer
Daniël Zoutberg AFC
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)