Home / slideshow / SELECTIE: Succestrainer Cuiper (Nautilus): “Doelstelling om de nacompetitie te halen”
Marcel Cuiper

SELECTIE: Succestrainer Cuiper (Nautilus): “Doelstelling om de nacompetitie te halen”

AFC Nautilus staat komend seizoen weer onder leiding van succestrainer Marcel Cuiper. De oefenmeester keerde na zeven jaar weer terug op zijn oude nest. “Ik heb eind juni een aantal kennismakingstrainingen belegd, waarmee we elkaar beter leerden kennen. In augustus gaan we echter pas definitief weer aan de slag om gestaag toe te werken naar het begin van de competitie”, legt Cuiper uit.

De hoofdtrainer werkt met een voor hem compleet nieuwe selectie, maar de spelers lieten afgelopen maand stuk voor stuk een goede indruk achter. “Ten opzichte van mijn vorige periode bij de club ken ik nog twee spelers die toen ook al actief waren: Arjan de Ridder en Omar Oukoums. Verder zijn het voor mij allemaal nieuwe jongens, maar ik was zeker niet ontevreden over wat ik aantrof qua niveau. We hebben namelijk redelijk veel jongens die hun opleiding hebben genoten bij goede clubs als DWS en Voorland, dus dat zit wel goed.”

Cuiper is dan ook van mening dat er voldoende voetbalkwaliteiten in zijn selectie aanwezig zijn. “De jongens die over minder voetbalkwaliteiten beschikken, hebben dan weer een uitstekende inzet en fanatisme. Het wordt een kwestie van goed starten in de competitie, en dan gaan we kijken. Er zullen best twee tot drie andere ploegen bovenin meedraaien, maar dat is alleen maar leuk. En eerlijk gezegd hebben we dat ook altijd gehad. We zijn in het verleden eenmaal met een kampioenschap gepromoveerd, maar ook twee keer via de nacompetitie. Dat is alleen maar leuk om voor te spelen. Een kampioenschap tekent zich vaak van tevoren af, terwijl nacompetitie in het seizoen een prachtig toetje is.”

Nautilus hoopt de successen in het verleden met Cuiper te herhalen.  “Mijn voornaamste doelstelling is volgend jaar zeker de nacompetitie halen. In de winterstop kunnen we vervolgens pas écht kijken hoe we ervoor staan. Als we dan in de top drie staan, dan moeten we voor het kampioenschap spelen.”

Selectie Nautilus:

Speler Club 19/20
Arjan de Ridder Nautilus
Bas Bartelmans Geen club
Romero Burgos Nautilus
Vincent Bartelmans Nautilus
Tomer Vegh Nautilus
Gennerino Kom Nautilus
Oussama Iboualatsen Nautilus
Georgio Ricardo Uhlenkamp Nautilus
Emile Albert de la Bruheze Nautilus
Pieter Boeve Nautilus
Terry Klokkemeijer Nautilus
Nabil Ait Oumghar Nautilus
Anouar Ben Sellam Nautilus
Omar Oukoums Geen club
Pim Binkhorst FC Aalsmeer
Sebastiaan Huigsloot FC Aalsmeer
Mohamed Ali Aznag ZSGOWMS
Portrait Esseboom Geen club

Marcel Cuiper keert terug als trainer bij Nautilus

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)