Shaquille Doorson (Ajax) lang uitgeschakeld met kuitbeen- en enkelbreuk

Voor Ajax-middenvelder Shaquille Doorson sloeg afgelopen dinsdag het noodlot toe. Hij brak tijdens de training zijn kuit en enkel. Doorson moet door deze zware blessure maanden toekijken en kan pas aan het einde van het seizoen zijn rentree maken.

“Ik dribbelde tijdens het partijspel met de bal aan mijn voet en wilde een actie inzetten, waarna ik op mijn kuitbeen werd geraakt met een sliding,” vertelt de middenvelder van de zaterdag hoofdklasser. Ik voelde meteen dat het niet goed zat. Ik werd meteen misselijk en moest naar binnen worden gedragen. Toen ik op mijn kuitbeen drukte verschoof er ook van alles en de fysiotherapeut zei dat ik de volgende dag naar de arts moest gaan.”

Doorson meldde zich de volgende ochtend bij de arts en die verwees hem al snel door naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken. “Er moesten röntgenfoto’s worden gemaakt om te kijken wat er precies aan de hand was. Het was niet duidelijk of ik alleen in het gips moest of dat ik ook nog geopereerd zou moeten worden. Toen ik de uitslag kreeg, bleek dat de breuk van mijn onderbeen naar mijn enkel liep. Dat betekent dat ik volgende week ook nog geopereerd moet worden.”

Deze zware blessure is logischerwijs een enorme klap voor de speler die afgelopen zomer van Zeeburgia overkwam. “Dit is wel een mentale tik voor mij. Je denkt even lekker te gaan trainen op dinsdagavond en dan gebeurt dit. Ik ben eigenlijk nooit geblesseerd geweest en nu loop ik zo’n zware blessure op. Het hangt van mijn lichaam af hoe snel ik herstel, maar ik moet in ieder geval zes weken in het gips. Ik denk dat ik pas in maart kan beginnen met mijn herstel. Het is te hopen dat ik aan het eind van het seizoen nog wedstrijden kan spelen,” besluit de middenvelder.

Verslag: Joey Schoo
Foto: Ricky SportPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)