Slechte generale voor JOS tegen Westlandia

In de hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer in Naaldwijk een kansloze nederlaag geleden tegen Westlandia. De ploeg van Sander Middelbeek verloor met 3-0. Een slechte generale dus voor het beker treffen met Ajax aanstaande woensdag.

Met de licht geblesseerde Patrick Lokken op de bank en de door een blessure afwezige Davey van ’t Schip waren de mannen van Middelbeek met hun gedachten misschien al bij de wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers, die bekend staan om hun sterke aanval, wisten in negentig minuten voetbal geen enkele kans te creëren .

image 2

In de eerste helft was het Westlandia dat veelvuldig de aanval probeerde te zoeken en dat lukte ze aardig maar de afwerking was zo matig dat keeper Mitchel Dijkstra nauwelijks in actie hoefde te komen. Echt druk zetten op de verdediging van JOS Watergraafsmeer gebeurde niet. De opzet was over de vleugels spelen en met voorzetten de lange spits bereiken. Daar had Westlandia weinig succes mee omdat Alex de Bruijne en Mick Stefels daar goed het oog in hadden. JOS Watergraafsmeer probeerde het wel aanvallend alleen had men daar weinig succes mee. Middelbeek moest al na een kwartier spits Thierry van der Kooye vervangen. Hij raakte geblesseerd aan zijn enkel en zijn vervanger was Donovan Valies.

image

Voor JOS Watergraafsmeer zag het er naar uit dat zij met een 0-0 de rust in zouden gaan. Het was echter, vlak voor rust, Jeroen Spruijt van Westlandia die uit een rommelige situatie de 1-0 binnenschoof en dat was gezien de werklust van Westlandia wel verdiend.

Na rust bracht trainer Sander Middelbeek, Patrick Lokken in voor een verdediger (Mick Stefels) om meer druk naar voren te geven. Alleen als er geen beleving en agressie is gebeurt er niet veel. Door nonchalant balverlies in de 68ste minuut kreeg Westlandia de kans om de voorsprong te vergroten. Ramon Ripson deed dat met een geplaatst schot. Hij zette de thuisploeg op 2-0.

Renger

De wedstrijd werd vijf minuten later helemaal op slot gegooid door Amwar Beeldstroo (3-0). Hij stelde de winst voor  Westlandia met een droog schot zeker. Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Naaldwijk.

Woensdag krijgen de Amsterdammers een herkansing om wat meer beleving te laten zien. Om 18:30 uur begint in het Olympisch Stadion dan het veel besproken beker treffen met Ajax.