Home / Algemeen / Slotoffensief komt te laat voor ZSGOWMS

Slotoffensief komt te laat voor ZSGOWMS

Zaterdag derdeklasser ZSGOWMS heeft onnodig punten laten liggen in en tegen Zandvoort. In een wedstrijd waarin beide ploegen geen aanspraak op een overwinning maakten, won Zandvoort door een vroege goal met 1-0. Door de overwinning draait Zandvoort bovenin mee, ZSGOWMS blijft op de negende plaats staan.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland vanwege verkeersdrukte onderweg naar de badplaats. Dit leek van invloed te zijn op het spel van ZSGOWMS, dat moeizaam startte. De eerste kans was ook voor de thuisploeg waarbij Sancho van Soelen zijn hoofd ternauwernood in de baan van het schot kon werpen om redding te brengen. Aan de andere kant kreeg Jordy Kreuger een kans op de 0-1, maar zijn schot uit een corner van Jansen ging naast.

De volgende kans was een schot van Zandvoort-aanvaller Michael Kuijl dat door Sander van den Boogaard uit de verre hoek getikt kon worden. Dit bleek een eerste serieuze waarschuwing aan het adres van ZSGOWMS, want nog geen vijf minuten later kon diezelfde Kuijl op aangegeven van Nigel Berg de bal binnenschuiven en Zandvoort op voorsprong zetten.

Zandvoort - ZSGOWMS

ZSGOWMS had het duidelijk lastig tegen de sterke en behendige aanvallers van Zandvoort en was in aanvallend opzicht niet bij machte om iets te creëren. Op slag van rust lieten de Amsterdammers wederom uit een hoekschop toch nog van zich spreken. Nabil Elj kon net niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten om de doelman van Zandvoort te laten schrikken.

Na de rust moest ZSGOWMS uit een ander vaatje tappen om de stugge Zandvoorters op de knieën te krijgen. Koud op het veld kwamen de Amsterdammers daarentegen met de schrik vrij toen Van den Boogaard twee keer handelend moest optreden om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. ZSGOWMS probeerde wat aanvallender te gaan spelen en kreeg Zandvoort gaandeweg de tweede helft met de rug tegen de muur. Marwan Bouchie had na goed voorbereidend werk van Van den Broek een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar de keeper kon redding brengen.

Het laatste kwartier kenmerkte zich door veel lange ballen in het strafschopgebied van Zandvoort, maar het beetje geluk dat dan nodig is ontbrak bij de Amsterdamse promovendus. Ditzelfde geluk ontbrak toen Nabil Elj door twee Zandvoort-verdedigers neergehaald werd. De vrouwelijke scheidsrechter Rietkerk zag hier, tot ongeloof van de hele ZSGOWMS-aanhang, geen strafschop in. Zandvoort trok de overwinning uiteindelijk met hangen en wurgen over de streep.

Verslag Michael van Diepenbos