Chelton Linger, hier nog in het shirt van OFC, scoorde namens Swift tegen zijn oude club

Spanning neemt toe in BvCM Topscorer: Linger goed op koers voor Barcelona

Chelton Linger heeft met zijn drie doelpunten namens OFC tegen Uitgeest een voorschot genomen op zijn reis naar Barcelona. De spits van de ploeg uit Oostzaan bracht zijn totaal op twintig. Ook Joey Noordenbos (HBOK, twee goals) is terug in de Top 3. Bij de vrouwen veranderde er niet veel.

Door de langdurige blessure van Tim Wulffraat (AFC) lijken tevens zijn kansen verkeken voor een bezoek aan Barcelona. Pepijn Kluin neemt de doelpunten productie nu over. De spits scoorde twee keer tegen ADO’20 en klimt naar de achtste plaats. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de strijd dus zeker nog niet beslist. De spelers uit de Top 10 scoorden afgelopen weekend maar liefst twaalf keer.

slide

Klik hier voor de Top 60 van het BvCM Topscorer Klassement

Bij de vrouwen kwam Ajax niet in actie (in verband met een toernooi van het Nederlands Elftal op Cyprus).  In tegenstelling tot de mannen veranderde er niet veel in de top van het klassement. Charlotte Gerriten en Dominque Luijcks deden de beste zaken. De beide speelsters van Purmerend scoorden beiden eenmaal terwijl alle speelsters boven hun in het klassement het doel niet wisten te vinden. Bij de vrouwen staan er nog zes wedstrijden op het programma. Het onderlinge verschil op de ranglijst is erg klein. Er kan dus nog van alles gebeuren.

slide

Klik hier voor alle speelsters die minimaal vier keer gescoord hebben.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)