Spanning weer terug na verlies Ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen VVZ’49 in Soest met 3-2 verloren. Naaste belager Swift won wel. De ploeg van Dick Krommenhoek was met 3-0 te sterk voor Eemdijk.  Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil tussen de twee Amsterdamse plogen drie punten in het voordeel van Ajax. Door de nederlaag van Ajax gaat de tweede periode nu naar Roda’46 uit Leusden.

“Er is absoluut geen paniek”, zegt manager Jan Fleijsman na afloop van de 3-2 nederlaag tegen VVZ’49. “We staan nog steeds drie punten voor.” Ajax kwam al snel op een 1-0 achterstand maar nog geen minuut later maakte Dennis Kaars gelijk. Na 25 minuten stond er zelfs al 2-2 op het scorebord. VVZ had wederom een voorspong genomen en Kaars maakt met zijn 19e treffer van het seizoen weer gelijk. Vlak voor rust was slordig uitverdedigen de oorzaak dat de Amsterdammers voor de derde keer op achterstand kwamen. Het bleek ondanks de druk van Ajax (Laurence ten Heuvel kopte op de lat en Lamptey kon oog in oog met de doelman niet scoren) in de tweede helft ook de eindstand.

Aanvoerder Wouter van der Molen: “Het is een deukje dat we oplopen. We winnen de tweede periode niet en het gat met Swift is nu nog maar drie punten. Toch ga ik er van uit dat we die voorsprong vasthouden. We hebben alles in eigen hand. Geloof me er is echt geen paniek.” Volgende week wacht de ontmoeting met stadsgenoot DVVA (dat vandaag met 1-2 won van De Merino’s door doelpunten van Arian van Diermen en Teun Meurs). Het belooft een ware test te worden voor de ploeg van Bart Logchies. Van der Molen: “Er is geen man over boord en dus nederlaag is geen aanleiding tot paniek. We staan er volgende week tegen DVVA gewoon weer en dan zullen we laten zien dat we titelkandidaat nummer 1 zijn.”

Swift won met 0-3 bij Eemdijk door doelpunten van Frank van Aartrijk, Teddy Jansen en Mo Bouagba.

Archieffoto Rob van Vliet: aanvoerder Wouter van der Molen