Spectaculaire herrijzenis AH’78

De rust ingaan met een 2-0 achterstand, met in het achterhoofd het miserabel verlopen Paasweekend, dan zou je denken: AH’78 is ‘dood en begraven’. Niets van dit alles. Na rust, binnen 11 (!) minuten werd de achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong en uiteindelijk stond na 90 minuten de 3-4 overwinning op het bord. Een knap staaltje veerkracht van de mannen van coach van Effrink, een dergelijke elasticiteit heeft de ploeg de komende 5 wedstrijden hard nodig om het vege lijf alsnog te redden in 2B.

Uw verslaggever annex teammanager nog steeds onder de wol door een hardnekkige griep, toch een weergave van deze wedstrijd dankzij het live internet radioverslag van Stad Alphen FM (waarvoor dank!).

In een winderig Zevenhoven begon AH’78 goed aan dit duel, met een aangepaste opstelling vanwege schorsingen schoten de bezoekers snel uit de startblokken. In de 7e minuut kopte Paul v.d. Born een corner bij de 1e paal net over en ook Mo el Kaddari had pech met een lange rush over rechts, zijn voortzetting was niet goed. In de 15e minuut komt Zevenhoven plotseling op voorsprong, een diepe bal wordt onjuist getaxeerd door keeper Maarten Roomer buiten zijn strafschopgebied en Said Hermane had hierna weinig moeite om de bal in het lege doel te plaatsen (1-0).

Een terugkerend verhaal bij AH’78, foutjes achterin worden direct afgestraft door de tegenstander. Toch lieten de Huizers zich niet kisten na deze teleurstelling, de aanval ging in de hoogste versnelling vooruit. Zevenhoven werd aan de flanken vaak voorbij gelopen door de snelle broers el Kaddari, in de ’16’ was men echter nog niet koelbloedig genoeg om af te drukken. Mo el Kaddari kwam binnen 6 minuten 2x alleen voor de keeper, maar was niet gelukkig in de afronding. Ook broer Mounir overkwam ditzelfde in de 38e minuut, ook hij faalde in de afwerking. Vlak voor rust kwam Zevenhoven terug in de wedstrijd, Lennard van Zon kwam middels een fraaie actie tot voor Maarten Roomer, maar deze redde bekwaam. Iedereen dacht al aan de thee, tot in de 44e minuut spits Marco Pellegrom vrije doortocht kreeg van gelegenheids laatste man Thomas van Middelkoop en geniepig de (2-0) binnen tikte. Dat was lekker de rust ingaan voor de thuisploeg, AH’78 had veel om over na te denken.

Na rust een herboren AH’78, alle remmen gingen los met de wind in de rug. In de 46e minuut weer een kans voor Mo el Kaddari, voor de keeper weet hij net niet het overzicht te bewaren, doelkans verloren. Maar in minuut 48 volgt de aansluitingstreffer, een steekpass van Mark Wisse komt in de mêlee terecht bij Mo el Kaddari en via zijn voet ‘rommelt’ de bal in de goal (2-1).

Drie minuten later al de gelijkmaker, wie anders dan Sebastian Schildt ontfermt zich over een vrije bal op 25 meter van de goal en op zijn ‘Sebas’ kegelt hij de bal in de kruising (2-2). En alsof dat nog niet genoeg was stuurt Gerbert Gooijer op randje buitenspel (de grensrechter vlagde wel degelijk, maar werd overruled) Taoufik Ouali weg en hij was wel koelbloedig voor de keeper en tikte de (2-3) binnen.

De wedstrijd compleet op zijn kop en Zevenhoven moest snel de bakens verzetten om niet nog verder weggedrukt te worden. Het schakelde over op 1-op-1 achterin met doorschuivende mensen en nu moest AH’78 terug. Een hele grote kans voor de thuisploeg in de 68e minuut: Edo de Zwaan kreeg weer eens vrij baan in het strafschopgebied en had alle gelegenheid om een hoek uit te zoeken. Hij koos echter voor een wreefschot en de bal verdween keihard op de lat in plaats van in het doel.

Een belangrijk moment in de wedstrijd, AH’78 voelde nu aan dat er nog meer in zat deze middag en in de 76e minuut kwam dit uit. Middels slecht uitverdedigen van een Zevenhoven ‘defenseur’ kwam de bal voor de voeten van Stephan Campbell en die kon de bal zomaar in het lege doel deponeren (2-4).

Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar met nog 14 minuten op de klok zette Zevenhoven nogmaals aan. In de 80e minuut wordt Marco Wouters goed aangespeeld en zijn harde inzet in Maarten Roomer te machtig (3-4). Zevenhoven nu volop in de aanval en ruimte latend voor de gevaarlijke tegenstoten van AH’78, in de 86e minuut haalt invaller Nordin Jaffaoui hard uit maar zijn inzet stuit via de binnenkant van de paal weer het veld in. Als iedereen denkt dat er nog een minuut of 3 te spelen is, fluit arbiter Smit af en verlaten de Huizer bezoekers het speelveld in de wetenschap dat er hele belangrijke punten gepakt zijn in het Zuid-Hollandse Zevenhoven. En zeker niet onverdiend.

Volgende week nieuwe ronde en dus nieuwe kansen, dan komt VVOP uit Voorthuizen op bezoek. Een pikant duel, want VVOP heeft nog kansen op de 3e periode.