Speelster van het jaar Tessel Middag (Ajax) naar Manchester City

Tessel Middag gaat Ajax na vier seizoenen verlaten. De middenveldster vervolgt haar carrière bij het Engelse Manchester City, dat twee jaar geleden ook al interesse had getoond.

Middag begon haar voetbalcarrière bij Taba en speelde daarna bij Swift, voordat ze in 2011 naar Den Haag vertrok. Na een succesvol seizoen in Den Haag, waar ze met ADO de dubbel pakte, maakte ze in de zomer van 2012 de overstap naar Ajax. Nu vindt de 23-jarige middenveldster het tijd voor een buitenlands avontuur. “City staat momenteel op de eerste plaats in de competitie en de competitie is sterker dan die van Nederland.”

Manchester City was al langer geïnteresseerd in de middenveldster. “Twee jaar geleden wilden ze me eigenlijk ook al hebben maar toen vond ik het vanwege mijn nog jonge leeftijd en het feit dat ik student was geen goed moment voor een overstap. Nu kwamen ze weer bij me en is de tijd rijp om de stap te maken. De Engelse competitie wordt steeds beter, er komen steeds meer buitenlandse speelsters in te spelen en er wordt steeds meer geld in gepompt, waardoor ik denk dat de Engelse competitie binnenkort tot de sterkste van de wereld behoort.”

Tessel_Middag Bron Ajax Heldinnen
Foto Ajax heldinnen: Tessel Middag gaat Ajax na vier jaar verlaten

Middag, die vorige week nog werd verkozen tot Speelster van het jaar, won in 2014 met Ajax de beker, maar slaagde er in vier seizoenen niet om landskampioen te worden. Toch kijkt de 26-voudig international terug op een mooie periode in Amsterdam. “Het was een leerzame periode waar ik vooraf qua prijzen meer van had gehoopt. Ik heb vier jaar in Amsterdam gespeeld en was daar naar toegekomen om kampioen te worden. Dit jaar zaten we er het dichtst bij. Op doelsaldo grepen we mis en we verloren ook nog eens de bekerfinale, waardoor ik in Amsterdam slechts één beker heb gewonnen. Maar ik heb me bij Ajax wel goed ontwikkeld en daar ben ik de club dankbaar voor.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: website Manchester City

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)