Spektakelstuk Nautilus-Forza Almere

Aan de Sportlaan de laatste competitiewedstrijd voor de  Nautilianen tegen Forza Almere. Een wedstrijd om des keizers baard. Forza  is al weken kampioen en de Amstelveners hebben de nacompetitie al bereikt. Beide  ploegen maakten er dan ook een spektakel van.

Forza combineerde vanaf minuut één erop los en de mannen van  coach Marcel Cuiper hadden moeite de bal in de ploeg te houden. Na een afgelagen  aanval van de ploeg uit Almere schoot keeper Niels Wuhtrich de bal naar de  voorhoede. Eus Oukooms kwam één op één te staan tegenover de Forza keeper en  maakte geen fout, 1-0 in de 3e minuut. Nautilus bleef onder druk staan maar  dankzij paal, lat en keeper Wuhtrich hield de verdediging nog stand. In de 20e  minuut weer een counter van de Nautilianen die prima werd afgerond door Joe  Trompert. 2-0. Uiteindelijk bezweek de verdediging van de Nautilianen en  Forza kwam voor rust nog terug tot 2-2. Na rust ging de ploeg uit Almere vrolijk  verder met mooi combinatiespel en kwam op een verdiende 2-5 tussenstand.   Nautilus wisselde enkele spelers en rechte de rug. In de 70e minuut weer een  mooie aanval van de Amstelveners. Een schot van Trompert werd half gestopt door  de keeper, Oukooms hakte in de rebound tegen de paal en die rebound werd  uiteindelijk ingeschoten door Kay Vork. 3-5. In de 76e minuut een prima aanval  over links: Steef van Kuijen zette goed voor en Trompert was er als de kippen bij  om de 4-5 binnen te tikken. Nautilus rook bloed en ging op jacht naar de  gelijkmaker. Die kwam er in de 82e minnut. Een mooie aktie van Trompert in de  zestien. Hij passeerde een verdediger en kwam alleen voor de keeper. De  topscorer van Nautilus, goed voor achttien goals dit seizoen, was niet  egoistisch maar legde af naar Oukooms en die maakte met zijn 2e goal van de  middag de 5-5. Het was alweer de elfde treffer van Oukooms dit seizoen. Nautilus  ging voor de overwinning en dat kwam de ploeg duur te staan. In de 87e minuut  counterde Forza naar de 5-6 eindstand.

Een lekkere pot voetbal en geen kaarten voor de  Nautilianen. Een smet was de naar het zich laat aanzien zware schouderblessure  voor Joel van Vliet. Hij kwam ongelukkig ten val op het kunstgras en moet  waarschijnlijk de nacompetitie aan zich voorbij laten gaan. De rest van de ploeg  is fit en niemand is geschorst. Nautilus gaat het opnemen tegen Taba uit  Amsterdam en ASV ’55 uit Ankeveen. Het programma wordt begin deze week bekend  gemaakt en gaat komend weekend starten.

Opstelling Nautilus: Niels Wutrich; Joel van Vliet (40.Didier Jansen), Maikel Jungen (Rick vd Helder),Jerry Hollander,  Niels van de Helder, Jasper van Kuijen, Mike Hollander ( 75. Steef van Kuijen), Kay Vork, Rick Netten; Eussein Oukooms en Joe Trompert

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)