Spelersgroep FC Almere probeerde Simons nog te behouden

Het vertrek van Jimmy Simons bij FC Almere kwam ook bij de spelersgroep aan als een grote verrassing. Tevergeefs deden zij nog een poging de oefenmeester te behouden. Met de aanstaande spoedarbitragezaak is de toekomst van de zaterdag tweedeklasser nog onduidelijker geworden.

De trainer had zich in zijn eerste weken al erg populair gemaakt bij de spelers. “Het is een super gekke situatie waar iedereen in terecht is gekomen. Voor hem is het ook allemaal vervelend. Hij is een enorm gedreven trainer en moet dan op een bijveld met beperkte spullen een training geven. We hadden een goede klik, maar Jimmy zegt dat hij zijn werkzaamheden niet meer goed kan uitvoeren”, verklaart middenvelder Peter van Dongen.

Van Dongen kan de redenen van Simons wel begrijpen. De oefenmeester moest toezien hoe de spelersgroep geen deel meer uitmaakte van de selectie, dat Maurice Ligeon alle faciliteiten tot zijn beschikking kreeg en er zelfs geen start gemaakt kon worden aan de districtsbeker. Dat werd hem allemaal teveel, waarop hij de eer aan zichzelf hield. “Hij zat hier al langer mee en deed het telkens voor ons. We hebben geprobeerd hem ervan te overtuigen om te blijven, maar hij had zijn keuze al gemaakt.”

Deze verrassende wending in de lange soap bij FC Almere verandert volgens Van Dongen, één van de initiatiefnemers van de veelbesproken open brief, weinig aan het standpunt van de spelersgroep. “Natuurlijk is het jammer dat het allemaal zo moet gaan. Donderdag, of misschien wel later pas, horen we of er een oplossing komt. Wanneer Maurice blijft, gaan wij in een lager team spelen of overwegen te stoppen.” Tot die tijd neemt assistent-trainer Sandor Augustijn de groep onder zijn hoede.

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)