Sporting Almere verrast bij Baarn en blijft meedoen in tweede periode

Sporting Almere heeft bij competitiehervatting in de zondag vierde klasse G voor een verrassing gezorgd. De formatie van trainer Igor van Gelderen won op bezoek bij Baarn met 4-1 en blijft zodoende volop meedoen in de strijd om de tweede periodetitel. “Het was onze beste wedstrijd tot nog toe”, glunderde Van Gelderen.

Baarn, dat al zes duels op rij niet had verloren, pakte uit de laatste zes duels zestien punten. “Ik ben vooral tevreden over de manier waarop wij hebben gespeeld”, ging Van Gelderen verder. “We hadden continu de controle over de bal. Baarn kreeg geen grip op ons spel.”

De Almeerse treffers lieten wel even op zich wachten. Sporting-aanvallers Nickay Schenk en Moreno Peroti maakten vrijwel direct na rust de 1-0 en de 2-0. “Na de theepauze ging het snel. Binnen vijf minuten was het duel in feite beslist.” Baarn kwam nog terug tot 2-1, maar via Ramiz Djalali en Sidney Mijnals namen de Almeerders opnieuw afstand. De ploeg van Van Gelderen had met nog ruimere cijfers kunnen winnen als de aanvallers zorgvuldiger in de afronding waren geweest.

Toch was dat na afloop niet het onderwerp van gesprek, want de Almeerders staan met veertien punten uit zes duels tweede in de tweede periode. Graveland heeft evenveel punten, maar een iets beter doelsaldo. “Ik ben blij met de overwinning en nog meer met ons spel. Voor de winterstop wonnen we vooral duels op karakter, maar nu winnen wij ook met goed voetbal. Vooral dat laatste is erg fijn”, besloot Van Gelderen.

AS’80 kan niet profiteren
De twee andere Almeerse ploegen die in actie kwamen in 4G ging het minder goed af. Waterwijk speelde met 3-3 gelijk bij koploper APWC en Forza Almere verloor met 7-3 bij ASV’65. Het duel tussen AS’80 en Batavia’90 werd afgelast. Vooral voor AS’80 was dat zuur, want de formatie van trainer Sandor Augustijn had bij winst koploper APWC kunnen achterhalen.

Bekijk hier de uitslagen, de actuele stand en het programma van de zondag vierde klasse G.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!