Sporting Almere wint met 4-1 van Graveland

In de vierde klasse G heeft Sporting Almere afgerekend met ’s Graveland. De ploeg van trainer Igor van Gelderen versloeg de Noord-Hollanders zondag met 4-1. Daardoor passeert Sporting Graveland op de ranglijst.

Sporting Almere ging goed van start. Joshua van Eijbergen testte al na drie minuten de reflexen van Twan Lohmann. De doelman van Graveland haalde ternauwernood een vrije trap uit het doel.

In de tiende minuut was het alsnog raak. Ramiz Djalali schoot vanaf elf meter de 1-0 binnen. De voorhoedespeler verdiende de penalty, nadat collega-aanvaller Nickay Schenk werd gevloerd. Binnen het kwartier kwamen de Almeerders ook op 2-0. Sidney Mijnals scoorde op aangeven Schenk.

Na de goal van Mijnals leek het duel gespeeld, maar niets was minder waar. Via Martijn Miltenburg kwamen de gasten terug tot 2-1. De formatie van Van Gelderen had het daarna moeilijk. Toch gingen de Almeerders, die last hadden van de wind en natte sneeuw, met een ruime voorsprong de rust in. Edson Martina kopte luttele seconden voor de theepauze de derde treffer binnen.

In de tweede helt zette ’s Graveland aan, maar de zege kwam nooit echt in gevaar. Hoewel de Almeerders na een rode kaart van Mijnals (slaande beweging) met een man minder speelden, lukte het de gasten – die tot twee keer toe het houtwerk raakten – niet om terug te komen. Mounir Mojahid maakte uiteindelijk uit de counter nog de 4-1.

Door de overwinning stijgt Sporting Almere naar de zevende plaats op de ranglijst.

AS’80 koploper af

Door een doelpuntloos gelijkspel bij Nederhorst heeft AS’80 de koppositie verloren. De ploeg van Sandor Augustijn zakt naar plek twee. Zijn collega-trainer Ben Vis pakte wel de drie punten. Waterwijk won met het kleinst mogelijke verschil van Faja Lobi (1-0). Het competitieduel van Forza Almere werd afgelast. Bekijk hier de actuele stand.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!