Stefan Tichelaar (Legmeervogels) keert terug bij Argon

Stefan Tichelaar verlaat zondag eersteklasser Legmeervogels na twee seizoenen. De 25-jarige aanvallende middenvelder heeft besloten terug te keren bij Argon, dat inmiddels in de zaterdag Hoofdklasse speelt. Tichelaar, in zijn eerste seizoen nog genomineerd voor speler van het jaar, kwakkelde in de eerste seizoenshelft met een achillespeesblessure.

“Ik heb het onwijs naar mijn zin bij Legmeervogels, en het is echt niet zo dat dit te maken heeft met het vertrek van de trainer (Jack Honsbeek, red.), maar het zondagvoetbal vraagt veel van me”, verklaart Tichelaar zijn keuze. “Al mijn vrienden spelen op zaterdag en dat komt gewoon beter uit. In december gaf ik al aan bij de club dat ik twijfelde over volgend seizoen. De laatste paar maanden keek ik er een beetje tegenop, misschien ook door de blessure. Twee weken later hing Argon aan de lijn.”

Twee jaar geleden koos Tichelaar ervoor om Argon, waarmee hij toen promoveerde naar de eerste klasse, te verlaten voor Legmeervogels. “Toen zei mijn gevoel dat het tijd was voor een nieuwe stap. Het hielp ook mee dat Jack mij graag wilde halen, ik kende hem nog van Argon. Het heeft allemaal heel goed uitgepakt (Tichelaar had in zijn eerste seizoen met negentien doelpunten een groot aandeel in het kampioenschap, red.), maar het is nu een mooi moment om weer terug te keren. Argon wil mij heel graag hebben.”

De middenvelder sprak onlangs met de nieuwe trainer Simon Ouaali. “Hij kende mij niet, maar werd getipt door het bestuur en de huidige trainer (Patrick Loenen, red.). Ze zoeken nog een creatieve speler op het middenveld en toen viel mijn naam. De nieuwe trainer wil heel veel voetballen en dat ligt mij denk ik wel. De stap omhoog naar de Hoofdklasse zal even aanpoten worden. Ik kijk wel eens op zaterdag bij het team, aangezien bijna het hele team bij elkaar gebleven is, en het is een stuk fysieker. Ik hoop net zoveel van waarde te kunnen zijn als in mijn eerste periode.”

Foto’s: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!