Bal

Stem op de Trainer van het Jaar 2021/2022

Gisteren maakten we de genomineerden in de categorie Talent van het Jaar bekend. Vandaag is het tijd voor de genomineerden in de categorie Trainer van het Jaar.

In de eerste ronde kun je kiezen uit 5 trainers, hieronder lees je meer over hen. Het stemmen gebeurt in twee rondes. De eerste ronde duurt tot zondag 12 juni 23.59. Daarna worden de stemmen geteld. De 3 trainers met de meeste stemmen, gaan door naar de finaleronde. Hierin kan opnieuw gestemd worden. De Trainer van het Jaar ontvangt een gegraveerde schaal en waardebon van Groundhopticket.nl.

Stan Bijl (De Meer)

Dit seizoen debuteerde Stan Bijl met De Meer in de tweede klasse, nooit eerder kwam de club op dat niveau uit. De ploeg was dan ook niet meteen de eerste kandidaat voor de titel. Maar al snel kwam De Meer aan kop en die plek werd het hele seizoen niet meer weggegeven. Op de slotdag werd het seizoen bekroond met het kampioenschap in Zondag 2b. Bijl kan dus met een goed gevoel afscheid nemen, na de zomer gaat hij zich focussen op zijn werkzaamheden bij Ajax.

Mark Steur (Buitenboys)

In de derde klasse zijn er elk seizoen wel een stuk of 4 ploegen die een gooi willen doen naar de titel. Dat was dit seizoen niet anders. Maar Buitenboys maakte korte metten met alle concurrenten. Het had al snel een behoorlijk gat gecreëerd en bleek een stabiele ploeg. Alleen van JOS Watergraafsmeer werd verloren. De titel werd dan ook overtuigend gepakt.

André Teuling (De Dijk)

De Hoofdklasse is een sterke competitie vol ervaren voetballers. Met een ploeg waarvan de oudste speler 23 was, moest De Dijk daar dit seizoen tegenop zien te boksen. Dat was niet altijd makkelijk, maar De Dijk stond als een huis. Slechts twee ploegen kregen minder tegengoals. Uiteindelijk wist Teuling zijn ploeg naar rechtstreekse handhaving te leiden.

Marcel Valk (WV-HEDW)

Dát WV-HEDW kampioen zou worden, was niet eens zo’n hele grote verrassing. Maar de manier daarop was dat wel. De Amsterdammers waren oppermachtig in de eerste klasse en zes wedstrijden voor het einde kon de titel al gepakt worden. Uiteindelijk eindigde WV met 14 punten meer dan nummer 2 Nootdorp. En dat terwijl toch echt niet alles meezat, zo raakten in het voorjaar de eerste twee spitsen geblesseerd.

Ben Vis (Waterwijk)

In Zaterdag 2a waren HBOK en FC Aalsmeer de grote favorieten voor de titel. Maar opeens was daar ook Waterwijk, dat halverwege het seizoen eerste stond en daarmee verrassend de periodetitel opeiste. Daarna zakte het wat terug, maar het bleef HBOK lange tijd op de hielen zitten. Uiteindelijk eindigde de ploeg van Vis als tweede en mag het via de nacompetitie proberen om alsnog een plek in de eerste klasse af te dwingen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!