Stiekem punt voor AH’78 bij JSV

Het was de huidige koploper JSV uit Nieuwegein nog niet overkomen deze competitie, de punten delen met de tegenstander. AH’78 was de eerste ploeg die de wit-zwarten 2 punten afhandig maakte in hun thuishaven. Dat ging niet vanzelf, maar de puntendeling was zeker niet onverdiend te noemen.

Over het geheel genomen was JSV Nieuwegein toch de beter voetballende ploeg, het combineerde makkelijker naar voren en drong de bezoekers uit Huizen in de verdedigende stellingen. Maar eenmaal in de ’16’ aangekomen ontbrak de finesse in de eindpass en gingen veel goede bedoelingen in rook op.

AH’78 had zich enigszins voorbereid op de aanvallende intenties van de Nieuwegeiners, de roem van JSV tot nu toe was hun wel degelijk vooruit gesneld, maar de voorwaartsen konden dit vanmiddag niet in doelpunten omzetten.

Gevaar voor het doel van Maarten Roomer ontstond in de 1e helft met name door vrije schoppen en hoekschoppen voor JSV, zoals in de 20e minuut: Daan v.d. Valk trapte een free kick tot bij de 2e paal, Barry Zwezerijnen tikte de vrijliggende bal in maar Roomer redde adequaat met de voeten.

Vijf minuten later kreeg AH’78 een goede mogelijkheid op de openingstreffer in dit duel, de zeer bedrijvige Maarten Schrama deze middag produceerde een steekbal op centrumspits Mo el Kaddari, hij tikte de prima pass net iets te ver voor zich uit en keeper Rogier Mantel plukte het leer van zijn schoen.

In de laatste acht minuten voor rust kreeg de thuisploeg een aantal goede mogelijkheden op de 1-0, de grootste was die in de 37e minuut: Daniel Makkee gaf een prima voorzet vanaf links en Daan v.d. Valk kreeg inlopend de bal op het voorhoofd. De inzet verdween jammerlijk voor hem ruim naast de goal.

Puntspits Patrick Heesakkers kreeg 5 minuten voor rust nog een goede schotmogelijkheid op 10 meter voor het doel van Roomer, ook zijn inzet ging voorlangs.

09112013 JSV AH

Na rust probeerde JSV met de nodige passie en strijd de 1-0 op het bord te krijgen, maar na verloop van tijd werd duidelijk dat de v.d.Kleij-equipe in de 1e helft met de krachten had gesmeten: de accuratesse ontbrak in de voorste linie om het Maarten Roomer echt moeilijk te maken. Een compliment is op zijn plaats aan de verdediging van AH’78, zeker nadat nr. 10 Makkee en nr. 9 Heesakkers na +/- 75 minuten moegestreden en zonder succes het toneel moesten verlaten voor nieuwe ‘strijders’. Ook zij konden het verschil in de resterende tijd niet maken.

AH’78 kon niet veel anders dan secuur verdedigen, naar voren toe spelen was een stuk lastiger deze middag voor de rood-zwarten. In de voorste linie was in de 2e helft te weinig vernuft meer voorhanden om het de verdediging van JSV echt moeilijk te maken.

De klok tikte door en de laatste tien minuten braken aan. AH’78 dreigde nog wat met 2 nieuwe invallers, maar echt soelaas bood dat niet. JSV streed met de moed der wanhoop om de 3 punten binnen te harken, ook dat lukte niet.

Scheidsrechter v.d. Berg uit Almere, soeverein fluitend deze middag en slechts 1 kaart trekkend (voor AH’78), floot na 92 minuten voor het einde. JSV teleurgesteld met het ene punt, AH’78 koesterde het punt wel degelijk bij de huidige koploper en vlak voor de forse regenval vertrok het goed gemutst terug richting Stadspark.