Strafschoppen brengen NFC overwinning tegen UNO

In Hoofddorp heeft NFC een belangrijke zege behaald. Tegen UNO won het elftal van Gerard Adelaar dankzij twee benutte strafschoppen en drie afgekeurde doelpunten van UNO. Doordat concurrent Swift verloor staat NFC nu alleen op de vierde plaats in 4F, de voorsprong op het elftal uit Amsterdam-Zuid bedraagt drie punten.

1904240_712641562114444_1982377847_n

Voor de toeschouwers was het prachtig weer maar op de kunstgrasmat van UNO viel er echt geen goed voetbal te genieten. Spannend was het wel omdat beide teams voor de winst  gingen.  In de eerste helft waren de betere kansen voor UNO. Maar NFC doelman Barry Douma stak in goede vorm en hield zijn ploeg in de wedstrijd.  Robbin Schalkwijk en Danny Hoogeraat kwamen oog in oog met de NFC-goalie te staan maar tot tweemaal toe wist die een zeker schijnend doelpunt te voorkomen.

1970611_712640995447834_1143265069_n

Veel protest was er bij UNO toen in de 36ste minuut  een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. NFC was in die eerste helft ook regelmatig in de aanval waarbij Terry Klokkemeijer voor het meeste gevaar zorgde. Er vielen geen goals te noteren in de eerste helft.

1964829_712640858781181_2025060437_n

Na de hervatting was Dave Oerlemans dichtbij een treffer maar zijn schuiver werd door de doelman van UNO onschadelijk gemaakt. In de 53ste minuut werd opnieuw een goal van UNO wegens buitenspel afgekeurd. Kort daarna wees de scheidsrechter resoluut naar de penalty stip toen Yacob Sason van NFC in het strafschopgebied werd gevloerd. Terry Klokkemeijer  maakte geen fout en de   0 – 1 was een feit.

1794511_712641668781100_1154185734_n

Na opnieuw een afgekeurde goal van de gastheren werd de wedstrijd definitief beslist. Dennis Spitteler was nu het slachtoffer van een onreglementaire actie in het strafschopgebied van de tegenstander. Dat leverde NFC de tweede strafschop op.  Opnieuw bleef Klokkemijer rustig en schoot hij beheerst de  0 – 2 binnen. Met nog een kwartier te spelen hield NFC controle en werden er geen kansen meer gegund aan UNO dat teleurgesteld de kleedkamers op zocht.