Strijdvaardig WVHEDW verdiend langs CSW

Na een vroege achterstand heeft zaterdag eersteklasser WV-HEDW de rug gerecht en CSW verdiend opzij gezet. De ploeg van Kees Oostermeijer was met 3-1 te sterk voor de mede-promovendus, een zege waar voor de Amsterdammers niets op af te dingen viel.

De wind die dwars op het veld stond en het lastige bespeelbare gras zorgden ervoor dat de twee kampioenen van vorig seizoen (WV-HEDW in 2A en CSW in 2B) het in de openingsfase moeilijk hadden om in het eigen ritme te komen. Er werd vaak slordig balverlies geleden, meerdere spelers gleden weg en het combinatievoetbal wilde bij beide ploegen nog niet lukken.

WVHEDW - CSW

Eén zo’n slippertje werd de thuisploeg na elf minuten fataal. Mick Zwolle probeerde zijn fout te herstellen, haalde Bram Bode hiervoor neer en ondanks het protest van WV-HEDW werd de bal door scheidsrechter Annegam op de stip gelegd. Elroy Baas maakte goed gebruik van deze buitenkans: 0-1. Het duurde echter niet lang voordat de Amsterdammers weer op gelijke hoogte kwamen. Zwolle herpakte zich goed, legde de bal met een goede voorzet panklaar neer voor Ruben Loeve en de aanvoerder tikte de gelijkmaker binnen: 1-1.

Vanaf dat moment was het WV-HEDW dat op eigen veld de klok sloeg. CSW kwam er niet meer aan te pas en was genoodzaakt zich terug te trekken om de Amsterdamse aanvallen tegen te houden. Eerst lukte dat nog toen Jordy Wens een afstandsschot van Loeve met een lastige stuit wist te keren, maar enkele minuten voor het rustsignaal was de sluitpost kansloos op een van richting veranderd schot van Ashraf Azzouz.

Zo had de thuisploeg halverwege een verdiende 2-1 voorsprong te pakken. Ook het begin van de tweede helft ging voor beide ploegen niet zoals gewenst. WV-HEDW kwam echter niet in gevaar; CSW was simpelweg niet bij machte om WV-doelman Ramon Freriks uit te testen. Dit gebeurde slechts enkele keren via Sander Kunkeler en Dave Cornelissen, alleen kwamen de gasten uit Wilnis niet terug in de wedstrijd.

WV-HEDW liep na een uur tijd namelijk verder uit. Waar Loeve eerst nog de voeten van doelman Wens vond, was spits Cees Smaal wel trefzeker. Hij kon op de rand van het strafschopgebied draaien en verschalkte de sluitpost met een lage schuiver in de korte hoek: 3-1. In de slotfase kregen invallers Floris Reurts en Lennart Bril nog mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden, maar slaagden hier niet in. In de buurt van het strafschopgebied was de thuisploeg in het laatste kwartier namelijk behoorlijk onzorgvuldig.

Aan de stand veranderde niets meer, waardoor WV-HEDW drie belangrijke punten pakte. De Amsterdammers klommen naar de tiende plaats in de eerste klasse B en staan zo voor het eerst dit seizoen boven de virtuele nacompetitie-streep. Trainer Kees Oostermeijer loofde na afloop de strijdvaardigheid van zijn ploeg. “Wij zijn WV en wij moeten er voor strijden. Vandaag hebben we voor iedere meter grond gestreden, achterin bijna niets weggegeven en verdiend gewonnen.”