Het zaterdagelftal van ZSGO/WMS mag als cupfighter op bezoek bij Hoofdklasser DOVO. Foto: Jeroen de Kock

Stunt ZSGOWMS in beker tegen West Frisia

Het zaterdagelftal van ZSGOWMS (vierde klasse) heeft voor een grote stunt gezorgd door zondag tweedeklasser West Frisia uit de beker te knikkeren. Waar de Amsterdammers door velen als kansloos werden bestempeld, bleek na een zeer spannende wedstrijd, die bijna 100 minuten duurde, één doelpunt van Maikel Zinhagel voldoende voor de overwinning.

_JDK1916

ZSGOWMS liet vanaf het eerste fluitsignaal het spel aan West Frisia. De Enkhuizenaren speelden het balletje rond en zochten naar de ruimte, maar ZSGOWMS had de organisatie direct op orde. De meeste duels werden uitgevochten op het middenveld. ZSGOWMS probeerde via de lange bal de voorhoedespelers te bereiken, maar deze bleken kansloos tegen het boomlange centrale duo van West Frisia.

_JDK1948

De eerste grote kans was wel voor de Amsterdammers. Na twintig minuten werd een hard schot van Maikel Zinhagel knap door West Frisia-doelman Paul Kok gepareerd. West Frisia kon daar ondanks het lichte veldoverwicht niet meer dan een afstandsschot van spits Sonny Pronk tegenover stellen. Vlak voor rust leek ZSGOWMS dicht bij een voorsprong, maar Chico van Soelen zag zijn schot vanaf 20 meter door doelman Kok gestopt worden.

_JDK2023

De tweede helft besloot West Frisia in een aanvallendere opstelling te spelen om een doelpunt te forceren. De gasten kwamen steeds meer op de helft van ZSGOWMS te voetballen, alleen kregen zij het niet voor elkaar om uitgespeelde kansen te creëren. Telkens weer kon de verdediging van ZSGOWMS de aanvallen onschadelijk maken.

Wel zorgden twee scrimmages voor het doel van ZSGOWMS voor hachelijke momenten. Carlos Lieuw a Soe wierp zichzelf voor de bal nadat Daniel Pommerel een bal losliet en Sonny Pronk er als de kippen bij was om de bal in te schieten. Tien minuten later moest doelman Pommerel reddend optreden door zich op de bal te werpen in het bijzijn van twee tegenstanders.

_JDK1950

Een doelpunt hing in de lucht en deze zou er ook komen. In de 85e minuut was het Chico van Soelen die een bal van achteruit wegwerkte. Deze belande bij het broertje Sancho van Soelen, die na een één-twee met Zinhagel de bal in de diepte gaf op Gerben Bolten. Op het moment dat iedereen dacht dat Bolten met zijn linker de bal op doel zou jagen, behield hij goed het overzicht en vond de geheel vrijstaande Zinhagel. Het was een koud kunstje voor hem om de bal achter doelman Kok te schieten. 1-0 en op basis van strijd en inzet niet eens onverdiend.

_JDK2036

Daarna probeerde West Frisia met een alles of niets offensief de stand weer gelijk te krijgen. Dit zorgde voor dreigende momenten tijdens corners en vrije trappen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na het laatste fluitsignaal volgde een grote ontlading bij ZSGOWMS dat in de volgende ronde mag aantreden tegen Hoofdklasser DOVO van trainer Hans Kraay Jr.

Kijk op de bekerpagina voor de complete loting van het district West 1

Verslag Michael van Diepenbos
Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)