Stuut leidt TOG als interim-trainer naar vierde klasse

TOG speelt volgend seizoen in de zondag vierde klasse. De ploeg van interim-trainer Marc Stuut rekende in de finale van de nacompetitie af met Oosterheem. In Zoetermeer won TOG met 3-5, al was het ruim daarvoor al beslist.

De heenwedstrijd werd vorige week op eigen veld met 7-2 gewonnen, wat de return slechts een formaliteit maakte. “Dan is het op zich beslist en mogen we die voorsprong niet meer weggeven”, aldus Stuut. “De return was gisteren geen spectaculaire wedstrijd. Het was natuurlijk al gelopen en de tegenstander had het vrij snel opgegeven.” Uiteindelijk vonden de Amsterdammers het met 3-5 op het scorebord wel mooi en kon het feest gevierd worden.

Het stond behoorlijk vol op het sportpark van Oosterheem in Zoetermeer. “Ik denk dat negentig procent van alle toeschouwers van TOG waren. Voor hun en deze warme club is de promotie echt een beloning voor hun inzet. Het leeft ook echt bij de mensen eromheen. We gingen met een hele dubbeldekker vol met vrijwilligers en supporters naar Zoetermeer toe. Bij terugkomst in Amsterdam hebben we nog een mooi feestje gevierd.”

IMG-20160606-WA0004

“Het begon natuurlijk als een vriendendienst en ik ben echt blij voor TOG”, aldus Stuut, die drie maanden geleden het roer overnam van de vertrokken Martin Berrevoets. “Deze groep heeft de afgelopen heel hard gewerkt, echt alles uit zichzelf gehaald. Ik denk dat het voor TOG goed is dat ze gepromoveerd zijn. Dit is sportief een zetje in de goede richting zodat de club een volgende stap kan zetten in de ontwikkeling. Hier zaten ze echt op te wachten.”

Volgend seizoen staat Martin van Egmond (nu trainer van Diemen) voor de groep. Stuut bergt zijn trainersboekje weer op. “Voor mij is het natuurlijk ook mooi. Je bent altijd bezig om het beste uit jezelf en de groep te halen en dan is resultaat altijd leuk. Bij Diemen werd ik in één seizoen kampioen, nu ben ik in drie maanden met TOG gepromoveerd. Succes verzekerd”, grapt de oefenmeester.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)