Home / Algemeen / Succesvol trainingskamp Ajax op Gran Canaria

Succesvol trainingskamp Ajax op Gran Canaria

Afgelopen vrijdag vertrok hoofdklasser Ajax op trainingskamp naar Gran Canaria. De ploeg van Bart Logchies werkte een aantal trainingen af, speelde een wedstrijd tegen Velo en deed aan de nodige teambuilding. Woensdag keert Ajax weer terug in Amsterdam.

Ajax verbleef in het prachtige hotel Las Dunas Mirador waar na aankomst werd gedineerd en ’s avonds werd genoten van een wandeling over de boulevard. Na een rustige nacht stond zaterdag de oefenwedstrijd tegen Velo op het programma. De zondag eersteklasser staat momenteel op de vierde plaats.

Ajax velo 2

Op een wat matig kunstgrasveld werd bij een temperatuur van 26 graden een nuttig duel afgewerkt waarin Logchies alle 22 spelers gebruikte. Ajax sloot het duel met een 2-1 overwinning af door doelpunten van Yuri Rose en Daan van Huffel.

Het avondprogramma stond in het teken van de verjaardag van Kenneth Misa-Danso en de eerste seizoenshelft uitgebreid te evalueren. In het bruisende Playa des Ingles werden de eerste flessen van het nieuwe jaar open getrokken.

stappenb

Zondag  vond er een strandtraining plaats nabij de duinen van Masopalomas. De middag werd gebruikt voor een dart en waterpolo toernooi.  De technische staf gebruikte die tijd om individuele gesprekken te voeren met de spelers. De avond werd ingevuld door de spelregelquiz van de KNVB. Onder leiding van voormalig betaaldvoetbal scheidsrechter Stephan Tulleners werd er tot laat over de diverse en soms complexe situaties gediscussieerd.

zwembad

Maandag werd, op initiatief van Peter Post, de selectie afgezet op 1200 meter hoogte. Op de top stond voor de hele ploeg een mountainbike klaar.  Een afdaling van 49 kilometer ‘off the road’ moest worden afgelegd. Geenkeurig verharde wegen maar weggetjes bezaait met los liggende steentjes. Na een afdaling van ruim vier uit kwam de complete ploeg heelhuids, maar wel gesloopt, beneden. Alleen Paul Quasten vloog een keer goed uit de bocht.

fietsen 2
Vandaag (dinsdag) zal er nog worden getraind  en woensdag zullen de laatste individuele gesprekken plaatsvinden. Woensdagavond keert de selectie terug in Amsterdam. Ajax hervat de competitie op zaterdag 18 januari met een uitwedstrijd tegen Odin’59.