Home / Algemeen / Super Sunday in hoofdklasse met twee aansprekende derby’s

Super Sunday in hoofdklasse met twee aansprekende derby’s

Komend weekend wordt de competitie weer hervat in alle afdelingen. Onze aandacht gaat komend weekend vooral uit naar de twee derby’s in de zondag hoofdklasse. In Oostzaan is onze wedstrijd van de week tussen OFC en De Dijk en op Sportpark Drieburg ontvangt JOS Watergraafsmeer FC Chabab.

Het zijn de eerste wedstrijden van het seizoen die al eerder op het programma stonden. In speelronde twee stonden deze wedstrijden ook al op het programma. De Dijk won toen met 2-1 van OFC. Voor zo’n 400 toeschouwers kopte invaller Tim Ruder vijf minuten voor tijd de winnende treffer binnen. Joey Carolina had OFC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet en Nabil el Gourari maakte gelijk. Bekijk hier de samenvatting van deze wedstrijd.

Foto Reinoud Buijs: De Dijk won de eerste ontmoeting met 2-1
Foto Reinoud Buijs: De Dijk won de eerste ontmoeting met 2-1

Er is wel een hoop veranderd sindsdien. OFC ontsloeg afgelopen weekend trainer Martin de Groot en hij werd per direct vervangen door Imdat Ilguy. De, oude, nieuwe trainer liet afgelopen woensdag in een interview aan Het Amsterdamsche Voetbal weten nog steeds promotie als doel te hebben. De achterstand van OFC op koploper Vlissingen bedraagt slecht acht punten. De Dijk staat twee plaatsen hoger dan OFC, maar heeft maar een punten meer dan de ploeg uit Oostzaan. De Dijk heeft tevens een goede positie in de tweede periode. Ook De Dijk heeft een andere trainer. Juan Fernandez Coto is vervangen door het duo Ale van der Zee/Marco van Galen.

De samenvatting van OFC – De Dijk zijn zondagavond op onze site te zien. De wedstrijd in Oostzaan begint om 14:30 uur.

Op 14 september van het vorig jaar deelden Chabab en JOS Watergraafsmeer de punten. Op Sportpark Riekerhaven, waar toen nog gewoon gevoetbald kon worden, eindigde het duel in 1-1. Een uitslag waar JOS Watergraafsmeer de gelukkigste mee was. Maurice Renger zette JOS vlak voor rust uit een vrije trap op voorsprong (0-1), maar na de hervatting zorgde Mo Ajnane voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Chabab verzuimde vervolgens om de winst te grijpen.

Foto Martin van Zurk: Chabab en JOS hielden elkaar in september in evenwicht
Foto Martin van Zurk: Chabab en JOS hielden elkaar in september in evenwicht

Chabab presteert dit seizoen boven verwachting. Ondanks alle perikelen rondom de accommodatie staat de ploeg van Alami Ahannach op een tweede plaats met slechts twee punten achterstand op koploper Vlissingen. Promovendus JOS Watergraafsmeer, die deze week het contract met Sander Middelbeek verlengde, staat op achtste plaats met slechts zes punten achterstand op Chabab.

Een verslag en foto’s van JOS – Chabab zijn zondag op onze site te lezen en te zien. De wedstrijd op Sportpark Drieburg begint zondag om 14:00 uur.

Klik hier voor het complete programma en de stand van de zondag hoofdklasse.

Send this to a friend