Home / slideshow / SV Ouderkerk-aanvoerder Desley Douglas aangesteld als interim-trainer
Desley Douglas

SV Ouderkerk-aanvoerder Desley Douglas aangesteld als interim-trainer

SV Ouderkerk nam eerder deze maand per direct afscheid van hoofdtrainer Guido Licastro. De vereniging vond Desley Douglas, die aanvoerder was van het team, bereid om tot het einde van het seizoen de honneurs waar te nemen. De oefenmeester hoopt met zijn ploeg het plezier in het voetbal terug te vinden.

De club beleeft een pittig seizoen in de derde klasse. Mede door blessures en coronagevallen slaagde Ouderkerk er niet in om een constant niveau vast te houden. De resultaten zeggen daarbij genoeg, want met zes overwinningen, vijf gelijkspelen en zes verliespartijen staat de club in de middenmoot van de competitie. Afgelopen zondag liet Ouderkerk zich echter zien door APWC thuis met 3-0 te verslaan. Het zorgt ervoor dat het zeven wedstrijden voor het einde nog altijd in de buurt staat van de subtoppers.

Douglas leek het seizoen bij Ouderkerk gewoon als speler af te maken, totdat het bestuur contact met hem opnam. “In het verleden heb ik de academie van lichamelijke opvoeding afgerond”, legt hij uit. “Hoewel ik nooit voor een klas heb gestaan, was ik wel zeven jaar trainer in de jeugdopleiding van Ouderkerk. Bovendien heb ik mijn TC3 en TC2 behaald, liep ik een jaar stage bij Buitenveldert en was ik drie jaar lang trainer van het Onder 17-team van die club. Wat dat betreft heb ik de nodige ervaring opgedaan en was ik voor de club de ogenschijnlijk beste oplossing.”

Aangezien Douglas al onderdeel was van het proces van Ouderkerk, had hij geen periode nodig om te wennen. Tegelijkertijd liep hij echter wel tegen andere uitdagingen aan. “Ik ben natuurlijk training aan het geven aan jongens waarmee ik lang heb samengespeeld, dus dat is best ingewikkeld. Gelukkig heb ik de afgelopen twee weken nog geen moeilijke keuzes hoeven maken, maar die gaan er waarschijnlijk wel komen. Ik ben benieuwd hoe de groep erop gaat reageren. Persoonlijk heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

Onder leiding van Douglas lijkt er met de zege van vorig weekend een schokeffect te ontstaan, maar de kersverse hoofdtrainer vindt dat te ver gezocht. “Eerlijk gezegd hebben we weinig zaken anders gedaan dan onder Guido. Het was bijzonder om te zien hoe deze groep reageerde op de onrust van de afgelopen periode. Voor ons is het in de slotfase van de competitie het belangrijkste om eenheid uit te stralen en het plezier in het voetbal terug te vinden. Dan kijken we aan het einde van het seizoen wel waar we staan.”

Hoewel hij het een mooie rol vindt om te vervullen, is Douglas niet van plan om volgend seizoen als oefenmeester verder te gaan. “We beschikken over een jonge groep met veel jongens uit het dorp, aangevuld met spelers van buitenaf. Ik denk daarom dat het vanaf komende zomer een mooi moment is om een andere trainer neer te zetten.” Komend weekend wacht een loodzwaar duel met Zwaluwen Utrecht, de nummer drie van de competitie. “We gaan daarbij absoluut ons eigen spel spelen”, aldus Douglas.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink