Swift behoudt met zege op VVA ’71 derde plek

Swift blijft in de zaterdag Hoofdklasse knap in het spoor van koplopers Huizen en Odin ’59. De ploeg van Mark Evers rekende op eigen veld af met het kwakkelende VVA ’71: 2-1. Jaap Smeeing en Jorik Hollewand waren namens de Amsterdammers trefzeker.

In de eerste helft waren beide ploegen nog gelijkwaardig aan elkaar. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld en de twee ploegen kregen allebei evenveel mogelijkheden. Namens VVA ’71, waar het vanwege financiële problemen onzeker is of de ploeg het seizoen af kan maken, was Mourad Marbouh met een vrije trap naast het doel dichtbij. De grootste kans kregen de gasten vlak voor rust, maar Derek de Bruijn raakte de bal oog-in-oog met doelman Koen Verhoeff verkeerd. Voor Swift waren Max van Wakeren en Chelton Linger dichtbij een openingstreffer, alleen werd er niet gescoord in de eerste helft.

Swift - VVA71

Drie minuten na rust was het wel raak. Jaap Smeeing zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Lang konden de Amsterdammers echter niet genieten van die voorsprong, want nog geen minuut later stond VVA ’71 weer op gelijke hoogte dankzij Wouter van der Molen. Swift opende in de slotfase de jacht op de voorsprong en kreeg negen minuten voor tijd loon naar werken. Verdediger Jorik Hollewand kopte de 2-1 binnen en dat was ook meteen de beslissing in het voordeel van de thuisploeg.

“De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar en zelfs geen gelijkspel”, zei trainer Mark Evers na afloop. “Het was een slechtste wedstrijd, de slechtste onder mijn leiding bij Swift. Dan is het lekker als je alsnog meer krijgt dan je verdient, maar we zitten momenteel in een voetballend mindere periode. Gelukkig zijn de resultaten wel positief en staan we eind november nog derde als promovendus. Dat is heel erg knap.”

Swift behoudt zo de derde plek in de Hoofdklasse en blijft in het spoor van Huizen en Odin ’59. Doordat laatstgenoemde bij DOVO de eerste nederlaag van het seizoen leed, kent de Hoofdklasse nu twee koplopers. Swift volgt op vijf punten. Volgende week moet de ploeg van Mark Evers op bezoek bij het eveneens kwakkelende Sparta Nijkerk.