Home / Algemeen / Swift boekt knappe overwinning op OFC

Swift boekt knappe overwinning op OFC

Zaterdag Hoofdklasser Swift is de groepsfase van de beker goed gestart. De ploeg van Mark Evers sleepte een zwaarbevochten 2-3 overwinning uit het vuur op bezoek bij zondag Hoofdklasser OFC, door te profiteren van een aantal fouten achterin bij de Oostzaners na een 1-1 tussenstand.

De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg, al had OFC de hulp van Swift doelman Sieuwerd Teerink nodig om op voorsprong te komen. Hij speelde de bal zomaar in de voeten van Rachid El Yaghmouri die vervolgens simpel kon scoren. Na deze ongelukkige achterstand kwam Swift iets beter in de wedstrijd. Het was notabene Chelton Linger die zijn oude club pijn deed door de gelijkmaker aan te tekenen. OFC was hierna volledig de kluts kwijt en Swift kon voor de rust verrassend uitlopen naar een 1-3 voorsprong. Een vrije trap van Max van Wakeren werd tot doelpunt gepromoveerd door Hasse Bosboom en niet veel later was verdediger Olaf Terhaar Sive Droste trefzeker.

Chelton Linger, hier nog in het shirt van OFC, scoorde namens Swift tegen zijn oude club
Chelton Linger, hier nog in het shirt van OFC, scoorde namens Swift tegen zijn oude club

OFC zette in het tweede bedrijf alles op alles om terug te komen in de wedstrijd. Swift beperkte zich tot verdedigen en dit lukte alleraardigst. De kansen die OFC kreeg werden onschadelijk gemaakt door Teerink, die daarmee zijn fout uit de eerste helft herstelde. Maar de doelman kon niet voorkomen dat El Yaghmouri met zijn tweede van de avond voor de aansluitingstreffer zorgde. In het restant wist het hardwerkende Swift de poorten gesloten te houden.

Ondanks de overwinning was Mark Evers niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Evers: “Natuurlijk ben ik blij dat we hebben gewonnen van een sterke tegenstander zoals OFC. Voetballend was het van onze kant echter ver onder de maat. In de voorbereiding hebben we veel betere dingen laten zien, we moeten weer naar dat niveau toe. Vandaag heeft de enorme teamspirit van mijn elftal de doorslag gegeven. We hebben optimaal geprofiteerd van de wanorde bij OFC na de 1-1.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC