Swift hard onderuit tegen RODA’46

Swift heeft vandaag een harde nederlaag moeten incasseren tegen ROdA’46 uit Leusden. Thuis aan het Olympiaplein kon de ploeg van Dick Krommenhoek geen vuist maken en ging het in de tweede helft ten onder.

Voor de wedstrijd deed zich iets vreemds voor. De keeper van Swift mocht niet in het zwart keepen, omdat de scheidsrechter ook een zwart tenue aanhad. De reglementen van de KNVB geven echter aan dat de scheidsrechter over drie verschillende tenues moet beschikken en zich aan moet passen. Nog vreemder was het dat de keeper van RODA’46 wel in het zwart mocht beginnen.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Swift probeerde het spel te maken en de gasten hadden niet de intentie om vol op de aanval te spelen. Frank van Aartrijk kreeg een paar kleine kansjes, maar zijn kopbal en zijn schot waren te slap om keeper Janssen van RODA’46 te verassen. Minne van Woersem kwam dichterbij toen hij met zijn hoofd de keeper passeerde, maar de bal werd van de doellijn gehaald. De eerste waarschuwing kreeg Swift toen aanvaller Frank Tervoert van RODA’46 over links doorbrak. Zijn inzet kon net worden gekeerd door doelman Rogier Schrama. Tijs Boeting had even later toch rust kunnen brengen, maar zijn inzet ging via de onderkant van de lat het veld weer in. 0-0 bij rust dus.

De ruim honderd toeschouwers dachten dat Swift in de tweede helft alles op alles zou zetten om de winst te pakken, maar de Amsterdammers kwamen zeer slecht uit de kleedkamer. In de eerste minuut na rust kwamen de gasten al een keer gevaarlijk door en een minuut later was het raak. Wel uit een vrije trap. Freek van Engelen gaf RODA’46 met een lage bal de voorsprong 0-1. Het ontketende Swift nog niet. Veel communicatiefouten en te weinig inzet. Swift liet zichzelf naar de slachtbank leiden en dat gebeurde in de 73e minuut toen Frank Tervoert van RODA’46 doorbrak over rechts. In de korte hoek kon keeper Schrama de bal nog wel beroeren, maar niet stoppen 0-2.

Swift besefte nu eindelijk wat er op het spel stond en ging er vol in. De ingevallen Sebastiaan Meek zorgde voor gevaar en de tot dan toe onzichtbare Minne van Woersem kreeg zijn eerste echte kans. Slechts het zijnet. Swift stopte voor niemand meer, ook niet voor een geblesseerde speler van RODA’46, wiens collega wraak haalde en met rood kon vertrekken. Het was echter veel te laat en de druk deerde RODA’46 niet meer. De stand van 0-2 bleef op het bord en het is dat Ajax ook punten verspeelde, anders had dit een hele dure middag kunnen zijn voor Swift.

Trainer Dick Krommenhoek van Swift was niet echt vrolijk na de wedstrijd.
Krommenhoek:’Ik miste drie basisspelers, maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt winnen. Het ontbrak aan alles vandaag. Inzet, beleving, communicatie en overtuiging. Ik heb het niet gezien. Zelfs in de rust heb ik er nog op gewezen. Strijd en de ruimte die er lag benutten aan de zijkant. En dan begin je zo in de tweede helft, onbegrijpelijk. We zijn weer even terug bij af.’

Toch acht hij het niet onmogelijk om alsnog de titel te pakken.
Krommenhoek: ‘Als we hier van leren en volwassen ermee omgaan, kan het nog steeds. De komende 2 westrijden zijn cruciaal. Volgende week mag Ajax op bezoek bij RODA’46 en moeten wij het tegen stadsgenoot HBOK opnemen.  Daarna de clash tegen Ajax op 31 maart.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)