Swift kan in bekerfinale tegen Magreb ’90 kroon op seizoen zetten

Op het veld van Argon in Mijdrecht strijdt Swift zaterdag met zondag Topklasser Magreb ’90 om de districtsbeker West I. Voor de Amsterdammers is het de kans om een kroon op het seizoen te zetten met lijfsbehoud in de zaterdag Hoofdklasse. “Ik zie ons niet als underdog, wij kunnen deze wedstrijd gewoon winnen.”

Nu de ploeg van Mark Evers veilig is in de Hoofdklasse, kon de focus met een gerust hard op de bekerfinale. “Deze wedstrijd is een mooie bekroning op dit seizoen. We hebben keihard gewerkt om in de Hoofdklasse te blijven, een unieke prestatie en gezien het hele seizoen niet meer dan verdiend. Er zijn genoeg ploegen die als promovendus in een neerwaartse spiraal komen en daar niet uit kunnen komen. Dat is ons wel gelukt, met lijfsbehoud als gevolg. We kunnen ons daar nu voor belonen met een grote prijs. Je merkt om je heen hoe het leeft binnen de spelersgroep en de club. Door zaterdag te winnen, kan iedereen zich als speler, trainer of club op de kaart zetten.”

De Utrechtste Topklasser is voor Swift de laatste horde naar de bekerwinst. “Individueel heeft Magreb ’90 misschien wel één van de beste ploegen in het amateurvoetbal”, vertelt de oefenmeester. “Maar daar zeg ik ook meteen bij waar wij het verschil kunnen maken: als team. Wij moeten ervoor zorgen dat we net als de afgelopen weken onze schouders eronder zetten en als team alles voor elkaar geven.”

In de halve finale rekende Swift nog af met stadsgenoot WV-HEDW. Stef Leliveld was met de enige treffer de matchwinner. Foto: Paul Stoeltie
In de halve finale rekende Swift nog af met stadsgenoot WV-HEDW. Stef Leliveld was met de enige treffer de matchwinner. Foto: Paul Stoeltie

Ondanks dat Swift een niveau lager speelt dan de tegenstander, ziet Evers zijn ploeg niet als de underdog. “Zo zie ik ons nooit. We hebben in de beker al een paar keer tegen eersteklassers gespeeld, daarvan zij iedereen ook dat ze de underdog waren, puur op basis van een lager niveau. Misschien is het voor de buitenwereld zo, maar ik zie ons niet als de underdog. Wij kunnen deze wedstrijd gewoon winnen.”

Mocht Swift winnen, dan spelen de Amsterdammers met de vijf andere districtswinnaars voor de Landelijke Beker en krijgt het lange seizoen dus nog een vervolg. “Dat is natuurlijk lastig in het bekertoernooi. Ik heb begrepen dat West I de eerste ronde is vrijgeloot, wat betekent dat we pas op 4 juni weer spelen. De finale is dan op 11 juni, maar de 22ste begint onze voorbereiding al. Ik weet zeker dat we genoeg spelers zullen hebben, alleen is het niet ideaal. Spelers hebben rekening gehouden met hun vakantie en ik heb afgesproken dat we – mocht het zover komen – ook een tijdje stoppen met trainen, omdat het gewoon niet te doen is.”

Toch is Evers zo ambitieus dat hij die landelijke beker ook graag wilt winnen. “Als kleine club is het een hartstikke mooie prijs en kan je, in tegenstelling tot de competitie, als club nog een leuk geldbedrag aan overhouden. Ik ga ervan uit dat wij nog door moeten. Dat betekent dat we zaterdag winnen. Een kleine voorspelling? 1-1 en verlenging. Daarin zullen wij dan conditioneel iets beter zijn en na verlenging winnen. We geloven er ook echt in dat we de beker kunnen winnen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)