Home / Algemeen / Swift kent uitstekende generale voor treffen met Ajax

Swift kent uitstekende generale voor treffen met Ajax

Swift heeft zich op zeer overtuigende wijze hersteld van de nederlaag tegen RVVH. Op visite bij FC Breukelen won de ploeg van Mark Evers met ruime cijfers: 0-4. Door de zege blijven de Amsterdammers in de top vijf meedraaien van de zaterdag Hoofdklasse A.

Het is inmiddels al de zesde uitzege van Swift, dat sinds 29 oktober ongeslagen is in wedstrijden buiten huis. “We zijn echt doorgegroeid. Je wint bij Achilles Veen met 1-2, je verslaat Sliedrecht met 0-6 en nu Breukelen met 0-4. Het is bijna kwalijk dat we liever uitspelen dan thuis”, vertelt een zeer positieve Evers. De keuzeheer vond het een belangrijke overwinning. “Als we niet hadden gewonnen, doe je vier goede maanden teniet. Nu voetballen we ergens voor.”

Evers zag zijn equipe slecht starten. “We beginnen niet scherp en stonden na negen seconden bijna met 1-0 achter. Gelukkig werd de goal terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Dat was onze redding, want daarna was iedereen meteen wakker. In de twintig minuten daarna speelden we Breukelen helemaal van het kastje naar de muur.” Swift bekroonde de sterke fase met de openingstreffer. Ron Rosenhart vond het net uit de rebound van een inzet van Bas Buimer.

Na dit doelpunt liet Swift de teugels wat vieren. “We verloren een beetje de grip op de wedstrijd. Via onder andere Jaap Smeeing en Fidel Yilmaz kregen we nog wel een paar grote kansen, maar ook Breukelen was, vooral via corners en vrije trappen, gevaarlijk. Het duel kabbelde tot de rust voort.”

In het tweede bedrijf kreeg Swift de grip weer terug en was het heer en meester. “We zijn na rust niet meer in de problemen geweest. Doordat het had geregend speelden we daarnaast op een veld dat ons toekomt. Het balletje rolde lekker. Bij droogte wil je niet op dit veld spelen, maar nu was het perfect.”

Na rust liep Swift uit naar een ruime zege. Uit een corner tekende Mike Ruijter na goed doorkoppen van Buimer voor de 0-2. De 0-3 was een schitterende goal van Bas Middelkoop en de 0-4 kwam op naam van Max van Wakeren uit voorbereidend werk van Rosenhart. Aan de overzijde had doelman Sieuwerd Teerink, op een verraderlijk schot na, weinig te doen.

De winst bij Breukelen betekende een goede generale voor het treffen met Ajax van volgend weekeinde. “Ajax is uitgespeeld voor de bovenste drie plekken, maar als wij volgende week verliezen dan is het voor ons ook klaar”, aldus Evers die met de ploeg van Jorg Smeets nog een appeltje heeft te schillen. “Thuis zijn we door hun afgebluft. De enige keer dit seizoen dat we zijn afgebluft. Ik wil laten zien dat we minimaal gelijkwaardig zijn. Voetballend geniet ik van een ploeg als Ajax en ik wil laten zien dat wij daarnaartoe zijn gegroeid.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Paul Stoeltie

Send this to a friend