Swift nog een overwinning verwijderd van kampioenschap

In de zaterdag eerste klasse B kan huidige koploper Swift dit weekend kampioen worden. De ploeg van Kees Oostermeijer moet op bezoek bij Nootdorp uit het gelijknamige dorp dat onder de rook van Den Haag ligt.

Het draait de laatste tijd uitstekend bij Swift. Het wist de laatste negen wedstrijden te winnen en als het hier zaterdag de tiende overwinning aan toevoegt dan is het kampioen. Trainer Kees Oostermeijer heeft vertrouwen in zijn elftal. Oostermeijer: ‘Ik hoop dat we aanstaande zaterdag hetzelfde niveau kunnen halen als in de voorgaande wedstrijden. Als dat lukt dan hebben we een grote kans om te winnen. Maar in dit soort wedstrijden weet je nooit hoe het loopt. Nootdorp zal bovendien erg gemotiveerd zijn om punten van ons af te snoepen. Hier hebben we het hele seizoen al mee te maken. We moeten deze wedstrijd hetzelfde benaderen als alle andere.’

Oostermeijer

Kees Oostermeijer hoopt zijn tijd bij Swift af te sluiten met een kampioenschap. Hij is met ingang van komend seizoen werkzaam als hoofdtrainer bij WV-HEDW. Swift heeft nog een concurrent in de strijd om de titel. Het voelt de hete adem van Sportlust’46 al weken in de nek hijgen. Het verschil tussen de twee teams bedraagt een punt. Als Swift niet wint is het dus afhankelijk van het resultaat van Sportlust’46. De club uit Woerden speelt ook een uitwedstrijd bij HVC’10, dat nog niet veilig is.

Tekst: Maarten Daniëls

Foto: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)