Home / slideshow / Teleurgestelde Bijl (De Meer): “We zaten écht in een superflow”
De Meer

Teleurgestelde Bijl (De Meer): “We zaten écht in een superflow”

De zondagselectie van De Meer leek als koploper in de derde klasse met een periodetitel op zak af te stevenen op promotie. Voor het eerst sinds honderd jaar zou de Amsterdamse club in de tweede klasse uitkomen, maar het coronavirus belemmerde de droom. “Laten we voorop stellen dat de coronacrisis veel belangrijker is, alleen was het voor ons natuurlijk enorm zuur”, vertelt hoofdtrainer Stan Bijl.

Teleurstelling

De Meer stond bovenaan in de competitie en was tien wedstrijden op een rij ongeslagen. “Daarmee zaten we écht in een superflow. We hadden het gevoel dat dit hét seizoen van De Meer moest worden. Als het seizoen dan zo abrupt eindigt, dan hakt dat erin. Uiteraard begrijpt iedereen dat er niet meer kan worden gevoetbald, maar de beslissing was voor ons enorm pijnlijk.”

Dat terwijl de maand maart zo mooi begon voor de ploeg van trainer Bijl. De Meer speelde een lastige uitwedstrijd tegen de nummer twee ZSGOWMS, maar stond binnen 45 minuten met 0-3 voor. Het was dé bevestiging voor Bijl en zijn mannen dat De Meer klaar was voor een stap omhoog. “We stonden 0-3 voor bij rust, terwijl de stand eigenlijk al 0-4 had moeten zijn. Toen dacht ik: als we van dit soort ploegen op deze wijze winnen, dan zit er meer in. Die week erop kwamen we op vier punten van de rest, terwijl we nog negen wedstrijden moesten spelen. Op dat moment kwam bij ons het geloof dat we eerste konden worden en absoluut moesten promoveren.”

Promotieregeling

De KNVB en overheid verbraken de flow van De Meer door de competitie, toen nog tijdelijk, stil te leggen, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Korte tijd daarna hoorde de club dat het gehele amateurvoetbal is geschrapt. De Meer besloot direct actie te ondernemen. “Nog voordat de KNVB naar buitenkwam met het nieuws dat clubs zich kunnen aanmelden om te promoveren, hebben we een mail naar de bond verzonden met het verzoek alsnog te promoveren mocht een plek vrijkomen. Ik acht de kans nog altijd reëel tot groot dat wij, met een periodetitel op zak en vier punten voorsprong op onze achtervolgers, volgend seizoen in de tweede klasse voetballen.”

Bijl is ervan overtuigd dat zijn elftal klaar is voor een stap omhoog. “Het basisniveau van dit elftal is goed genoeg voor de tweede klasse, al moeten we qua breedte absoluut nog werk verrichten. We zijn met in ons achterhoofd de mogelijke promotie hard op zoek naar versterkingen. Daar ben ik als trainer eveneens druk mee bezig. Of we titelkandidaat zijn als we in de derde klasse blijven? Dat is lastig te zeggen, aangezien je niet weet wat andere clubs gaan doen met nieuwe spelers. Mochten we in de derde klasse blijven, dan willen we met onze huidige selectie wederom bovenin meedraaien”, aldus Bijl.

Titel: Jordi Smit
Foto: John Beckman

De Meer-trainer Bijl: “Voldoende rek om verder te groeien”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)