Desley Douglas

Teleurstellende middag voor Ouderkerk bij Zwaluwen

Zondagmiddag ging Ouderkerk op bezoek bij Zwaluwen Utrecht. Vijf keer eerder ontmoetten beide teams elkaar, waarvan Zwaluwen drie keer won en Ouderkerk twee keer. Historisch gezien dus een wedstrijd die beide kanten op kon, maar dit seizoen maken de Utrechters een sterke indruk.

In het eerste kwartier was het spel van Ouderkerk hoopgevend. Op het middenveld stond Roy La Grouw geregeld vrij, waardoor hij de aanvallers in stelling kon brengen. Bijvoorbeeld in de elfde minuut, toen Jayden Gentenaar voor de Utrechtse doelman verscheen. Hij koos ervoor om de goalie te omspelen in plaats van te schieten, waarna de kans verkeken was. Na ruim een kwartier was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Het veroverde de bal op het middenveld en ging er vandoor. De vlag ging omhoog, maar de goal bleef staan. Twee minuten later viel ook de 2-0, na balverlies op de rand van het eigen strafschopgebied. Voor rust liep Zwaluwen uit naar 4-0.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en toen La Grouw na een uur met tweemaal geel moest vertrekken, was er helemaal geen beginnen meer aan voor Ouderkerk. Een teleurstellende middag dus voor Ouderkerk, dat over twee weken weer naar Utrecht mag. Dan voor het duel met PVC. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Archieffoto: Minke Wiggerink