Home / Algemeen / Teleurstelling en zorgen bij Ouderkerk vanwege nieuwe competitie-indeling
JOGA Fortius - Ouderkerk

Teleurstelling en zorgen bij Ouderkerk vanwege nieuwe competitie-indeling

De teleurstelling was enorm bij sv Ouderkerk, toen vorige week de competitie-indeling bekend werd gemaakt. Teleurstelling is eigenlijk nog zacht uitgedrukt: “We waren verbaasd en woedend en vragen ons af wat de KNVB aan het doen is”, aldus secretaris Sander Toussaint.

Ouderkerk is ingedeeld in een competitie met 5 ploegen uit de regio Rotterdam/Den Haag en daarnaast een groot aantal ploegen uit de regio Utrecht en Amersfoort. Het levert de club grote reisafstanden op. Afgelopen seizoenen speelde de club ook al tegen Utrechtse en Amersfoortse ploegen. “Maar we wilden graag weer eens tegen Amsterdamse tegenstanders spelen en hebben dat dan ook maanden geleden aangegeven bij de KNVB. Als je hier de brug over gaat, ben je in Amsterdam.”

Maar de KNVB besliste dus anders en dat zorgt voor problemen bij Ouderkerk: “Het plezier bij sommige spelers en staf was er al een beetje af door de coronajaren. Dat je dan om de week 100 kilometer heen en 100 kilometer terug mag gaan rijden, komt er nu dan nog eens bovenop. Sommigen denken nu aan stoppen.” Toussaint schreef een brief aan de KNVB in de hoop dat de bond de indeling herziet: “Wij betalen de KNVB en niet andersom. Wij zijn een klant, maar worden niet zo behandeld.”

De KNVB heeft inmiddels laten weten dat het ook andere indelingen heeft overwogen, zoals het indeling van de clubs uit Rotterdam en Den Haag in Zuid, of het verschuiven van de ploegen uit Amersfoort en Utrecht naar Oost. Maar uiteindelijk besloot de bond dat dit de beste indeling was.

Indelingen zondagcompetities 2022/2023

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)