Ter Haak van Ajax naar JOS/W’meer

Bas ter Haak zal het komende seizoen Ajax zaterdag verruilen voor JOS/Watergraafsmeer. De ambitieuze speler kwam woensdagavond tot een akkoord met de club uit Amsterdam Oost. Voor Ter Haak een nieuwe uitdaging nu hij bij Ajax niet altijd meer kon rekenen op een basisplaats. Het Amsterdamsche Voetbal vroeg hem naar de redenen voor de overstap.

Ter Haak:’Het heeft verschillende redenen dat ik de knoop deze week heb doorgehakt. Ten eerste de logistieke reden. Ik woon in het centrum van Amsterdam en de reistijd naar JOS/Watergraafsmeer is zeer kort en dus makkelijk. Daarnaast vind ik de eerste klasse zondag een leuke klasse waarin je speelt tegen veel bekende tegenstanders in en rond Amsterdam. Ik had ook gesprekken met clubs buiten de stad, maar dat spreekt me toch minder aan.’

Ter Haak wordt bij JOS/Watergraafsmeer herenigd met Alex de Bruijne, waar hij al eerder bij Ajax mee speelde. Ook JOS-speler Danny Heizelendoorn is een goede bekende van hem. Het feit dat hij de laatste tijd niet meer in de basis stond bij Ajax speelt mee.

Ter Haak:’Ja, natuurlijk, ik ben 25 en ik wil iedere week voetballen. Bij Ajax gaat het dit jaar eindelijk gebeuren dat we kampioen worden hopelijk. Dat houdt wel in dat er volgend jaar weer nieuwe spelers bij gaan komen wat de kans voor mij weer kleiner maakt dat ik aan spelen toe kom. Daarom wil ik een nieuwe uitdaging. JOS/Watergraafsmeer heeft ambities en ik hoop dat we volgend jaar mee kunnen doen om de hoogste plekken.’

Naast Ter Haak heeft JOS/Watergraafsmeer ook al Paul Bekker van HBS aangetrokken. Dit bevestigt de ambities van de club die onlangs nog in de hoofdklasse speelde. Michael Samuel verlaat de club na een jaar alweer.

Het lijkt dus nu al een interessant jaar te worden in de eerste klasse volgend jaar, met veel Amsterdamse clubs met veel ambities.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)