Tessel Middag helpt Ajax aan zege in Antwerpen

De vrouwen van Ajax hebben in Antwerpen hun derde zege op rij geboekt in de BeNe League. De Ploeg van Ed Engelkes won met 1-3 ondermeer door twee doelpunten van Tessel Middag.

Tegen de nummer laatst duurde het eigenlijk nog best lang voordat de score geopend werd. Desiree van Lunteren (twee keer), Tessel Middag (paal) en Kelly Zeeman (rebound) wisten de eerste mogelijkheden niet in doelpunten om te zetten. Mandy Versteegt miste twee riante mogelijkheden en Eshly Bakker schoot over maar daarna was het eindelijk raak. Na een kwartier schoot Middag vanaf links raak.

Die goal zorgde voor de nodige ontspanning want binnen tien minuten stond het 0-3. Inde achttiende minuut kopte Kelly Zeeman de 0-2 binnen en in de 24ste minuut was het 0-3 door Middag. Bij beide treffers was Versteegt de aangever. Zelf verzuimde ze om er vlak voor rust nog 0-4 van te maken.

Na rust was het spel van Ajax duidelijk van een minder niveau. Antwerp kwam zelfs terug tot 1-3 (Verbruggen schoot een vrije trap binnen). De Amsterdammers kregen nog wel wat kansen (Bakker, van den Heiligenberg) maar gescoord werd er niet meer.

Door de zege klimt Ajax na de vijfde plaats en staat het zes punten achter op de koplopers Standaard Luik en FC Twente. Vrijdag is Heerenveen in Amsterdam de tegenstander.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de BeNe League.