Home / Algemeen / Tessel Middag weer aan de basis voor zege Ajax

Tessel Middag weer aan de basis voor zege Ajax

Met twee doelpunten stond Tessel Middag aan de basis voor de 4-0 overwinning van de vrouwen van Ajax op KAA Gent. De middenvelder maakte de belangrijke eerste en tweede treffer. Het waren haar zesde en zevende goal in vier wedstrijden.

Tegen het laag geklasseerde Gent stond de ploeg van Ed Engelkes bij rust al met 3-0 voor. Naast de twee doelpunten van Middag scoorde ook Desiree van Lunteren nog voor de Amsterdammers. Tegen Ajax.nl zegt trainer Engelkes: “ Dit had ik wel verwacht. Eigenlijk hadden we na twintig minuten al met 4-0 voor moeten staan. We zijn in Nederland gewoon verder dan het niveau in België. Voor Gent is een wedstrijd tegen Ajax een enorme uitdaging maar ik word er minder enthousiast van.”

juichen

Na tien minuten zorgde Middag, op aangeven van Claudia van den Heiligenberg , al voor de 1-0. Haar tweede treffer maakte de middenveldster wederom op aangeven van Van den Heiligenberg. Bij de derde treffer was Middag de aangever.  Haar pass, middels een lob, werd door Van Lunteren afgerond.

Schermafbeelding 2013-12-21 om 15.03.10

In de tweede helft haperde de Amsterdamse doelpuntenmachine.  Van den Heiligenberg had de bal maar voor het intikken maar ze vond de Vlaamse keepster op haar weg. Het enige doelpunt dat nog viel kwam op naam van invalster Babiche Roof.

Middag 2

Ajax gaat de winterstop in met zes punten achterstand op de koploper Standaard Luik en FC Twente en staat momenteel op de derde plaats.

Foto’s Ajaxheldinnen.nl