Home / Algemeen / Teun Vermaas doet na twaalf jaar een stapje terug bij Swift

Teun Vermaas doet na twaalf jaar een stapje terug bij Swift

Na jaren in het eerste elftal van vierdeklasser Swift te hebben gespeeld heeft Teun Vermaas besloten om volgend seizoen niet meer in de selectie te voetballen. De 30-jarige Amsterdammer heeft dit besluit genomen omdat hij zijn drukke leven steeds minder goed kan combineren met voetbal. Vermaas verlaat Swift echter niet, de verdediger gaat volgend jaar in een vriendenteam met voornamelijk oud-selectiespelers voetballen.

Teun Vermaas over zijn besluit om een stapje terug te doen: “Ik speel al sinds mijn achttiende in de selectie van Swift. De eerste drie jaar voetbalde ik in het tweede, hierna ben ik, tot aan vorige week, een vaste waarde van het eerste geworden. Maar nu vind ik het wel mooi geweest. Ik ben 30 jaar en voetbal is steeds moeilijker te combineren met mijn werk. Twee keer verplicht trainen in de week is echt een opgave geworden. Daarnaast krijg ik begin september een dochtertje en daar gaat ook een hoop tijd in zitten. Alles bij elkaar heeft tot het moeilijke besluit geleid dat ik uit de selectie stap. Volgend jaar zal ik in een vriendenteam met alleen maar oud-selectie spelers gaan voetballen.”

Voor HAV

De verdediger kijkt met veel plezier terug op zijn periode in de selectie. Vermaas: “Mijn tijd bij Swift is een prachtige geweest. We hebben met de groep echt zoveel mooie dingen meegemaakt. Elke donderdagavond in de kantine is een feest en de zondag is voor mij altijd de mooiste dag van de week geweest. Door Swift heb ik een hoop goede vrienden erbij gekregen die ik naast Swift ook vaak zie. In de wedstrijd tegen Ouderkerk heb ik een mooi afscheid gekregen met een “publiekswissel” en een aanvoerdersband die speciaal door trainer Johan van Wort is gemaakt. Een mooi gebaar en een mooie afsluiting van mijn tijd bij de selectie!”

Voor HAV 3

Naast Teun Vermaas stappen er meer oudere spelers uit de selectie van de vierdeklasser. Hierdoor is Swift op zoek naar voetballers die de groep komen versterken. Swift heeft een leuke selectie waar prestatie en gezelligheid goed samen gaan. Het elftal van Johan van Wort voetbalt in de zondag vierde klasse en heeft het spelersmateriaal en de ambitie om te promoveren naar de derde klasse. Aanmelden kan bij Titus Bouman, via 06-10285511 of tabouman@hotmail.com

Foto’s Michiel Thoonen

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)