Titel AGB komt steeds dichterbij

De strijd om het kampioenschap in de zondag derde klasse C lijkt beslist. Koploper AGB versloeg nummer twee RKDES met 1-0 en heeft drie wedstrijden voor het einde van de competitie vier punten voorsprong op de ploeg uit Kudelstaart.

Misschien lag het aan het belang van het duel, misschien lag het aan het matige veld of misschien aan de behoudende tactiek van beide teams maar de op papier veelbelovende topper viel in de realiteit tegen. Mede dankzij veel kleine overtredingen en de nodige ballen over het vangnet en in de sloot kwam het tempo nooit echt in de wedstrijd. Waarschijnlijk heeft de kleine ballenjongen zondagmiddag de meeste meters afgelegd op sportpark Ookmeer.

 

In de 63e minuut zorgde AGB-aanvoerder Erdal Tunç uit een van de schaarse mogelijkheden voor de enige treffer van het duel. De centrale verdediger kopte een vrije trap van Baris Irmak tegen de touwen. Hajo Hendriks, de trainer van RKDES, reageerde direct en stuurde verdediger Sander Boshuizen naar voren om de RKDES-aanval te versterken. Een leuk laatste half uur leek in de maak maar ondanks het optische overwicht van de Kudelstaarters kwam het niet verder dan kopballen van Maarten van Putten en Mark Schut. Tien minuten voor tijd kreeg RKDES’er Steef Hoogwerff Kroon nog zijn tweede gele kaart van de middag nadat hij de op het doel afgaande Rüstem Polat neerhaalde.

“Het was een schaakspel”, zei Hendriks. “Ik vond dat wij de controle hadden over het schaakspel en hebben verloren vanwege een slecht moment.” AGB-coach Senel Cebar: “Ik vond ons wel de betere ploeg maar het was niet goed. Wij misten iemand die de bal voorin kan vasthouden. Ik miste vandaag al mijn drie spitsen; één is geschorst, één is geblesseerd en één was naar de bruiloft van zijn zus.”

 

Het spel was matig maar de driepunter zorgt er wel voor dat promovendus(!) AGB op het kampioenschap afstevent. Ondanks de uitstekende uitgangspositie blijft Cebar voorzichtig: “We hebben nu duidelijk het voordeel maar feitelijk zijn we nog geen kampioen dus je hoort mij niet zeggen dat we er al zijn. Er komt nu ook wat spanning bij kijken. Eigenlijk proefde ik bij de jongens vorige week al spanning voor dit duel. Ook vandaag tijdens de wedstrijd zag ik dat. Maar we staan er goed voor en moeten het nu gewoon afmaken.”

Hendriks is minder voorzichtig en denkt dat de beslissing zondagmiddag is gevallen. “Als je in deze fase van de competitie vier punten voorsprong hebt en kijkt naar het programma (AGB speelt nog tegen drie clubs uit het rechterrijtje, RKDES tegen één uit het rechterrijtje en twee uit het linkerrijtje, red.) denk ik dat het gespeeld is en AGB dan terecht kampioen wordt, want zij hebben de meeste punten.”

Verslag: Dylan Hoekzema

Foto’s: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)