TOG wacht tweestrijd met Oosterheem na ruim verlies tegen Odijk

TOG heeft in de return tegen Odijk een ruime nederlaag moeten incasseren. De ploeg van interim-trainer Marc Stuut verloor, nadat het zondag met een nipte nederlaag (3-2) naar huis ging, de thuiswedstrijd met 1-5. TOG heeft nog wel een kans om te promoveren naar de vierde klasse. Het zal dan over twee wedstrijden moeten afrekenen met Oosterheem.

De bezoekers begonnen scherper aan de wedstrijd op sportpark Middenmeer. Na een kwartier spelen leidde dat tot de eerste kans. Aanvaller Jerry van de Meent schoot op aangeven van Nico de Jong over. Diezelfde Van de Meent had even later pech nadat hij een lob over de uitgekomen doelman Vitali Bulatnij via de binnenkant van de paal terug het veld in zag stuiteren.

Odijk behield het initiatief en TOG had geluk dat de stand gelijk bleef. Na een half uur werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Odijk-aanvoerder Rick Peek moest na een gevaarlijke corner op de lijn redding brengen. Drie minuten voor rust kwam Odijk verdiend op voorsprong. Tomas Vos schoot een voorzet van Van der Meet hoog over, maar de scheidsrechter had een overtreding gezien en legde de bal op de stip. Jerome Gijsbertsen faalde niet en stuurde Bulatnij de verkeerde hoek in. In de extra tijd van de eerste helft kwam TOG nog bijna langszij. Odijk-doelman Berry van Luyn tikte een schot van Moussa Oumouh echter knap uit de kruising.

TOG - Odijk4

Ook in de tweede helft begonnen de Odijkers sterker dan TOG. Dit resulteerde na twee minuten in de 0-2. Vos rondde een dieptepass van Van de Meent beheerst af. Twee minuten later kreeg aanvoerder Mark Stobbelaar een goede kans op de aansluitingstreffer. Hij kwam echter niet langs doelman Berry van Luyn.

Een kwartier na rust was de wedstrijd definitief gespeeld. Olmo Schiltmeijer verloor de bal knullig achterin. Van de Meent profiteerde en liet Buletnij met een hard schot kansloos. Een minuut later werd het zelfs 0-4. Van de Meent stond op de goede plek om een verkeerd geraakt schot van Gijsbertsen binnen te tikken. Vervolgens mocht TOG Bulatnij danken dat de score niet hoger opliep. De sluitpost redde goed op inzetten van Gijsbertsen.

TOG - Odijk3

Ruim tien minuten voor tijd wist TOG toch te scoren. Martijn Slemmer tekende voor het doelpunt van de wedstrijd door de bal van een meter of dertig stijf in de kruising te schieten. TOG kreeg vijf minuten later nog een strafschop nadat invaller Jerry Wijnbergen werd gevloerd in de zestien. Stobbelaar trof echter de paal. Vijf minuten voor tijd bepaalde Odijk-verdediger Tim Vernooy met een kopbal de eindstand op 1-5.

Odijk kon na afloop feestvieren omdat de ploeg ook volgend seizoen actief zal zijn in de vierde klasse. Voor TOG wacht een dubbele ontmoeting met Oosterheem om alsnog promotie af te dwingen. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag: Joey Schoo